miercuri, 2 decembrie 2009

Vizitat de autori de carti

Sarbatoare mare in Romania de 1 Decembrie.Unii au sarbatorit-o cu ... fasole !Altii cu manifestari pro si contra, pentru unul ori celalalt candidat la presidentie.A unui presedinte care nici macar din complezenta nu da mana cu cei care au fost cei astazi, domnia sa ... Sarbatoare a fost si la:Casa de Cultura a sindicatelor dar cu ... Lansari de carti, precum "Dansand cu fulgerul" al poetului Stefan Dima. Si-ntr-un traditional concurs de SAH. Sarbatoarea aceasta coincide si cu ziua de nastere a Scriitorului Marin Ifrim.Dupa manifestatie, poetul Trandafir Sampetru impreuna cu prozatorul si criticul literar Dumitru Istrate Ruseteanu,m-a onorat cu o vizita la locuinta mea din Dorobanti.Unde intr-o atmosfera ca de sarbatoare : S-a discutat, s-a povestit despre noi, despre ai nostrii,despre altii,despre ei,despre ce-o mai fi si om mai vedea.
Trandafir Sampetru, cu aceasta ocazie facand si invitatia la o lansare de carte in orasul sau Faurei.
Am raspuns cu placere invitatiei sale precum si-a distinsei ing. Virginia Stancescu, primarul orasului, care impreuna cu sotul domniei sale, face o echipa incantatoare, cum rar se poate intalni in politica romaneasca. Doi oameni si de cultura. Spun aceasta ca un ins ce-a mai participat la o lansare de carte in acest oras, pe 20 decembrie 2008.Atunci doamna primar in Casa de Cultura a orasului Faurei,a citit si-a comentat din cartea poetului faureistean T.Sampetru, "Faliment Sentimental", ca un veritabil literat.

2 comentarii:

 1. Ma bucur pentru-ca ziua Romaniei a fost deosebita pentru scriitorul Dumitru Negoita.Cred ca oaspetii dv.v-au punctat sarbatoarea cu frumoase clipe petrecute asa ca intre oameni de litere.
  O seara minunata si salutari din Vrancea!

  RăspundețiȘtergere
 2. EMA,
  Este foarte adevarat ca aceasta mare sarbatoare, a cuprins clipe frumoase,rezultate si din intalnirea unor confrati intru suferinta scrisului.Dar acum ma indrept inspre cuvintele dv.care intotdeauna mi-au adus nemarginite bucurii si indemnuri de-a nu ma opri,pe aici prin blogosfera.
  Va multumesc si va urez,numai bine.

  RăspundețiȘtergere