miercuri, 21 noiembrie 2018

Poeta care vede nu numai timpulVolumul ,,Bogaţii nu visează niciodată scoici", ed.,,Sitech Craiova 2018, autor Luminiţa Zaharia, l-am primit  în lumea cărţilor la cel mai mare Târg Internaţional de carte ,,Gaudeamus"Bucureşti.
Scriitoarea Luminiţa Zaharia, ne prezintă un volum încărcat cu metafore adânci şi mesaje  trainice, afirmând că atunci;; când se citeşte îi vine să se scrie".
Dintr-o lecturare mai atentă am desprins câteva susţineri ale autoarei, afirmând că poeziile domniei sale sunt gânduri. Gânduri înrămate în ilustrate cu cascade, cu munţi plini de brazi.
Unul din punctele forte generatoare de bucurii încărcate cu semnele cele mai încântătoare, pline de satisfacţii, într-o adresabilitate demnă de un profesor dedicat literaturii, ,,preaumana caligrafie", uneori ,,sparge fiere în Univers..".
 Întotdeauna chemările pline de felia libertăţii dau sens amintirilor, dar, drumul cel mai exact duce înspre iubire, înţelegere, linişte, înţelepciune...De ar fi să exemplificăm câteva din tehnica poetei, ne pot sta mărturie:
,,Balada pierdutelor iubiri"
,,trăim în lumea binemeritată
a monştrilor sacrii cu dificultăţi la reâncarnare
orbităm în jurul lucrurilor deja desenate
şi putem cât ducem fiecare..."


,,Când capra vecinului  nu mai murea/toţi ca unul behăiam cu ea"
.
În ceea ce privesc bogaţii, poeta a esenţializat destule şi de toate...fie la ei, că nouă ne place viaţa aşa cum ne-am ales-o!
Aşadar, când o să citiţi această carte, se poate lesne observa că poeta vede nu numai timpul.