vineri, 17 mai 2013

În curând (revista) - Uscând o lacrimă!

Iubitorii de cultură, istorie, turism, tradiţii strămoşeşti şi nu numai, vor putea răsfoi câteva pagini care le vor putea da speranţe, în special acelora care încă mai cred în cultul muncii! Cu alte cuvinte, parafrazând o ştire dintr-un almanah de peste 25 de ani în urmă, care spunea că ,,nu putem fi oameni moderni fără deprinderea de a gândi şi crea''...Revenind la vremurile noastre, marea majoritate dintre noi cei mici, cu voie ori fără voie am ajuns mai mult consumatori decât creatori. Ce poate fi şi mai grav prin unele zone mulţi chiar cu aptitudini, s-au lăsat pradă unor minţi bolnave după stări materiale obţinute pe căi rudimentare, transformându-se-n consumatori. Cu siguranţă, toţi ar trebui să ne preocupăm pentru a putea să devenim utili, nu consumatori, să nu ne lăsăm pradă la unele pledoarii, fie a unora din mas-media ori a unor politicieni dând mai mare atenţie acelora înspre consum, făcând pe cei care sunt la vârsta de-a lua un model şi nu numai să asiste de multe ori la un tărăboi, dându-le posibilitatea falşilor ori lacomilor să se folosească de astfel de evenimente iar cei vulnerabili sau chiar prietenii privind cultul muncii, să se resemneze, mergând pe ideea că - Ce să facem, asta e! Pornind şi de aici, am crezut şi încă mai cred că o hrană spirituală cât de mică, nimănui nu i-ar strica.
Revenind la revista - Uscând o lacrimă, printre altele cuprinde: Un editorial, semnat de pr.prof.dr. Mihail Milea; Fratele unui fost prim-ministru, a copilărit la Ruşavăţu; Ion Caraion - nouăzeci de ani de la naştere.
Speranţele vipereştenilor, interviu cu Romi Dedu, primarul comunei Vipereşti; Prietenii de deaproape...,,Sacrul în poezia lui Grigore Vieru''- autor Sava Bogasiu, ,,O lacrimă pentru Basarabia''...;  Poetul Ştefan Dima - Zărneşti (autor a trei volume de poezie); O ursoiancă la O SUTĂ DE ANI! Câteva explicaţii din drumul turismului...; Amintiri din comunism - Fotbalul, agricultura şi industria ...