luni, 15 ianuarie 2018

Eminescu sărbătorit la Şcoala Gimnazială,,Mircea T. Bădulescu" Buzău

Luni, 15 ianuarie 2018, 168 de  ani de la naşterea marelui Mihai Eminescu. Odată cu începerea şcolii după vacanţa Sărbătorilor de iarnă, elevii au păşit într-o nouă sărbătoare. Sărbătoarea marelui scriitor al tuturor timpurilor şi odată cu aceasta, Sărbătoarea Culturii la români.
Doamna profesor de limba şi literatura română Gina Agapie şi membru al Ligii Scriitorilor, Filiala Buzău a prezentat elevilor din clasa a VIII a D, o importantă lecţie privind acest mare eveniment, o adevărată lecţie de viaţă şi din viaţa şi opera poetului naţional, din care putem desprinde, din temele lansate:
* Adevărul e stăpânul nostru, nu noi stăpânim adevărul. (Mihai Eminescu)
* Stejarul creşte unde-i pământul bun, buruienile pretutindeni. (Mihai Eminescu)
* Munca unui om se poate plăti. Caracterul, cultura lui, nicicând. (Mihai Eminescu)
* Răul care ameninţă vitalitatea poporului nostru este demagogia. (Mihai Eminescu)
* Umanitatea începe în noi odată cu dezinteresul. (Mihai Eminescu)
* Între caracter şi inteligenţă n-ar trebui să existe alegere.  (Mihai Eminescu)
* Menirea vieţii tale e să te cauţi pe tine însuţi. (Mihai Eminescu)
La astfel de teme, la astfel de lecţii, unele mai frumoase, mai utile şi mai adevărate, decât altele,  trebuie să recunoaştem că rămân foarte puţine de comentat, chiar dacă  marele Mihai Eminescu este inepuizabil.
Pe lângă doamna profesor, pe lângă elevii din clasa a VIII a D, au mai asistat la această sărbătoare,  doamna de la Biblioteca Şcolii şi semnatarul care a prezentat o minicolecţie de cartografie, documente dintr-o vreme îndepărtată, plachete şi cărţi din 1941, 1946, 1948, 1957...Numere din colecţia revistei ,,Uscând o lacrimă" şi ,,Poarta amintirilor, înfăţişându-l pe marele poet naţional...