sâmbătă, 17 februarie 2018

Concurs cu premii la Monumentul de la Ursoaia

Cu ocazia sărbătoriri - URSOAIA la a V a întrunire, sub egida Ligii Scriitorilor, Filiala Buzău, se încearcă o continuare a celor două ediţii a Concursului cu premii ,,Iorgu Cosma". Dacă cele două ediţii au avut loc înaintea aducerii acasă a multimedaliatului erou-monah amintit. De data aceasta, ediţia a III a, se va finaliza cu premierea concurenţilor, chiar la monumentul eroului-monah din fosta comună Ruşavăţu, în data de 10 mai 2018.
Desigur, aceste demersuri se află la început de drum, dar, odată cu stabilirea juriului se încep şi înscrierile pentru Concurs.
Reamintim că-n subiectul  concursului trebuie  să  fie inclus obligatoriu răspunsul la întrebarea:
1. Dacă eroul-monah Iorgu (Gherasim) Cosma are monument la Mănăstirea Cernica, de ce i s-a mai înălţat unul şi la Ursoaia?
Aşa cum s-a mai precizat şi-ntr-o altă pagină de pe o reţea de socializare, concurenţii trebuie să prezinte minim o pagină format A4, sub formă de  eseu, poezie, proză...bineînţeles în conţinutul acestora întrebarea amintită constituie cel mai util ghid.
Revenind la stabilirea juriului, iată, componenţa acestuia:

* Elena Căpăţînă, secretar, Filiala Buzău al Ligii Scriitorilor
* Cornel Diaconu, membru al Filialei Buzău a Ligii Scriitorilor
* Roxelana Radu, director al Asociaţiei de Cultură Ortodoxă
* Ion Olteanu, membru în comitetul director al Asociaţiei ,,Sfatul"
* Dumitru K Negoiţă, preşedinte al Filialei Buzău al Ligii Scriitorilor.

Aşadar, cu precizarea că şi Biblioteca ,, Ion Caraion", din comuna Vipereşti, este alături de noi, vă aşteptăm, dragi concurenţi înscrierea, chiar şi pe această pagină de blog.