sâmbătă, 11 februarie 2012

Solidaritate

Zăpezile şi vânturile au acoperit satele şi comunele din Câmpia Buzăului, împrejurimi şi nu numai. Cu viaţa prin municipiu, nu credeam că nenorocirea-i la doi paşi de noi. Anunţul cu şoselele blocate, le-am aflat pentru întâia oară prin intermediul televiziunii locale CampusTV. iar de marea nenorocire, am aflat-o odată cu reportajul ProTV, când pr.prof.dr. Mihail Milea, n-a putut să străpungă zăpada până la Aşezământul de la Câmpeni, pentru a duce hrana zilnică bătrânelor şi personalului auxiliar.
De două zile au preluat şi alte TV şi mai ales Realitatea TV.,Guvernul şi noul prim-ministru, au mers pe teren. 
Din răul creeat de stihiile naturii ori de dezinteresul multora din mai marii locali, un lucru a devenit îmbucurător : SOLIDARITATEA.
Solidaritatea oamenilor de bine din Borşa. Solidaritatea bucureştenilor, solidaritatea timişorenilor, sibienilor, clujenilor...braşovenilor. Iar armata, jandarmeria şi poliţia au fost la înălţime.
Deie Domnul să se termine cu bine şi, după toate necazurile, să învăţăm cu toţii să mai păstrăm şi ce-a fost bun, nu s-o luăm întotdeauna de la început că, nedepărtându-ne de zero nu putem ajunge departe.
Trebuie să învăţăm să păstrăm şi ce a fost bun, indiferent de Orânduire. Aşadar, unde sunt voluntarii pompieri ai comunelor? Unde sunt voluntarii înspre pază şi ordine ai comunelor şi localităţilor? Unde-s brutăriile comunelor?Dar ... morile! Punct. Am zis.