luni, 13 aprilie 2020

Amintiri cu scriitorii cunoscuți


CONSTANTIN TONI DÂRȚU
Scriitorul medaliat cu Aur de
Institute Biografichal SUA

Scriitorul și jurnalistul Constantin Toni Dârțu, de specialitate inginer în managementul feroviar. În vremea când CFR, funcționa rentabil, inginerul C. T. Dârțu, a ajuns până la poziția de Director General în Ministerul Transporturilor. Paralel cu această funcție sau în perioada cât a fost profesor, s-a ocupat și cu publicarea de poezii în anul 1970, în „revista de filozofie” . A colaborat și cu revista „Urzica”, publicație condusă de Rodica Toth. De asemeni a creat probleme de matematică în revista deținută de „Căile ferate”. A studiat pictura generând o proprie viziune.
Privitor la literatura de azi, volumele autorului Constantin Toni Dârțu, sunt adevărate dicționare numite „Personalități române și faptele lor”, peste 60 de volume biografice, format A4, cu peste 500 de pagini fiecare. Aceste Dicționare au fost declarate „Patrimoniu Național”. Dicționarele au fost dezbătute în presă, la radio, în televiziuni, în țară și în 16 țări din lume.
Autorul Dicționarelor, așa cum le-a numit și regretatul Adrian Păunescu, a primit  Medalia de Aur de la Institute Biographical American. Diploma de Recunoștință de la B. O. R. De asemeeni, Universitatea din New Mexico SUA, l-a desemnat membru al acesteia.
Constantin Toni Dârțu, a fost Președintle Filialei Iași al Ligii Sciitorilor. Directorul revistei „Moldova literară”.
Amintirile și mărturiile Domniei Sale, m-au onorat, mulțumindu-I și pe această cale. Dicționarele „Personalități române și faptele lor” nr.49  și 53, în care am fost inclus. Asemni „invitațiile de onoare”, cărora le-am dat curs, la „Turnul de cristal”. „Prima clădire din România cu perete cortină dublă”, de la București, aparținând: Search Corporation LDT România, președinte Michael M. Stanciu. Manifestarea având loc în ziua de 9 decembrie 2011, orele 15:00. Când s-au lansat volumele: 45, 46, 47, 48. La Iernut, județul Mureș, la „Cercul Astra Iernut” și „Club dialog XXI”, vineri 17 augustt 2012, orele 17:00. Aici s-au lansat volumele: 49, 50, 51, 52. De asemeni, am avut onoarea de-a fi invitat iarăși la București, de data aceasta la „Biblioteca Metropolitană”, în 28 noiembrie 2012, orele 15:30, aici, s-au lansat volumele: 50, 51, 52, și 53. Îi urăm personalității de excepție autorul Dicționarelor de Patrimoniu, sănătate, viață lungă, impliniri și, ploi de bucurii