joi, 15 decembrie 2011

Fundaţia Alexandru Şerbănescu

Eroul,căpitan - aviator Alexandru Şerbănescu, a fost un pilot de război născut în Coloneşti,judeţul Olt la 17 mai 1912. La 18 august 1944, făcând parte din grupurile 7 şi 9 vânătoare, a participat la 600 de lupte aeriene doborând nu mai puţin de 53 de avioane inamice.
La 18 august 1944, pe când apăra Ţara, cade în lupta cu avioanele americane în satul din fosta comună de atunci Ruşavăţu, azi comuna Vipereşti.
Miercuri,14 decembrie, la invitaţia scriitorului Florin Grigoriu, am participat la - Cercul Militar Naţional - în sala Ştefan cel Mare la adunarea ce-a consfinţit omagierea la sfârşit de an.
Lucrările adunării au fost conduse de,preşedinta colegiului director, jurist Eleonora Arbănaş, evocând o serie de teme, atât din misiunea eroului cât şi fapte privind activitatea Fundaţiei ce v-a urma-n anul următor, atunci când se v-a împlini 100 de ani de la naşterea,Eroului,căpitan-aviator. Au luat cuvântul o serie de membrii ai fundaţiei,abordând teme legate de aviaţia românească. Într-un final,a luat cuvântul şi fiica,generalului de paraşutişti,Grigore Baştan de la Buzău.
Ce pot să spun și voi spune mereu, mereu...Cine învață trecutul știe cum să iubească prezentul!