joi, 16 aprilie 2020

Amintiri cu scriitorii cunoscuți



GEORGE VLAICU
Scriitorul, jurnalistul și actorul
Doctor în Drept

Scriitorul, jurnalistul și actorul George Vlaicu, s-a născut la 2 august 1953, în satul Remuș, județul Giurgiu. A absolvit liceul „Ion Maiorescu” Giurgiu și Facultatea de Drept a Universității București. După care îmbracă roba de procuror militar. A promovat până la gradul de locotenent-colonel și a ajuns director-adjunct și-apoi Șef de Protocol în Procuratura României. Din anul 1991, este avocat în Baroul București.
În anul 1999, a obținut titlul de Doctor în Drept.
Pe plan literar, încă din anul 1972, sub îndrumarea scriitorului Emil Taliaru, împreună cu alți colegi devine fondator al Cenaclului „George Coșbuc”, din Remuș. Cenaclu ce funcționează și astăzi pe lângă Căminul Cultural.
A debutat literar în revista „Școala noastră”, a liceului Ion Maiorescu” din Giurgiu, cu poezia „Sînt”și povestirea „Zâmbetul dimineții”.
 În perioada Facultății a participat la diferite „Concursuri de creație literară”, cu poezie și proză scurtă, unde a obținut „Diplome de merit”.
Scriitorul și actorul George Vlaicu, a făcut parte din primul colectiv redacțional al revistei „Călătorie sprâncenată”, publicație de divertisment.
Primul volum publicat s-a numit „Ridicol și durere”1996, care ne prezintă povestiri și teatru. De atunci, la anumite intervale, scrie și tot scrie cărți pline de conținut și valoare.
Sciitorul, jurnalistul și actorul George Vlaicu este evidențiat în „O istorie a literaturii române”, volumul V, anul 2000, autor Ion Rotaru.  De asemeni, figurează și în „Dicționarul personalităților giurgiuvene”.
Amintirile și mărturiile privitoare la această personalitate, de care am fost și voi rămâne mereu onorat, pentru care mă aplec. Am să încep cu bucuria  de-a avea această personalitate însoțită de actrița Elena Silvia Săracu, la Sărbătoarea Ligii Scriitorilor, filiala Buzău, în Sala „Amfiteatru”, a Centrului Județean de Cultură și Artă”, prezentându-ne o superbă piesă de Teatru „Teo și scara”, dar și recitări de un înalt profesionalism.
Scriitorul George Vlaicu, este actor la Teatrul NOSTRUM, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști.
Ca redactor al volumului monografic „Orizontul din Deal” 2018, am fost onorați, de prezența scriitorului, jurnalistului și actorului George Vlaicu, însoțit de scriitor Camelia Pantazi Tudor, directorul Editurii „Astralis”, poetul Silvan G. Escu și actrița Marilena Caraghiaur, la lansarea volumului amintit, la Sediul Fundației „Sf. Sava” de la Buzău. Și aici, actorul George Vlaicu împreună cu actrița Marilena Caraghiaur, ne-au prezentat un moment teatral, interpretându-ne scenetele „Afurisita”, de Marilena Caraghiaur și „Leliță Săftiță”, de Anton Pann, în regia semnată de Domnica Iosu și George Vlaicu. Dar amintirile încărcate de bucurii nu s-au oprit aici, Domnia Sa,  a scris cronici privitoare la volumele „Ziceri”,  „Orizontul din Deal”, „Gânduri vindicate”, „Buzău și casa de la Ursoaia”.  Este unul dintre colaboratorii importanți la revista „Uscând o lacrimă”.
Pentru totul, permiteți-mi să vă mulțumesc și să vă mărturisesc de onoarea și bucuriile care mă năpădesc privitor la prietenia cu Dumneavoastră.