marți, 14 mai 2019

Despre...Dincolo, în Nemurire

    Cu unele din cele 7 arte, cu teatrul în suflet, scriitorul George Vlaicu a adunat cu talent actoricesc multe personaje din viața reală generând pe fond jurnalistic și o poveste de iubire. Un fel de iubire între două personalități dintr-un grup de intelectuali. Cum iubirea înseamnă și o esență a vieții, autorul volumului  ,,Dincolo, în Nemurire”,editura ,,Astralis” București 2019, ne prezintă pe George, un scriitor și jurnalist care pe baza unui reportaj intră direct într-un dialog cu Doina, primăriță dintr-o localitate ,,Târgul Dorului”. O fată parcă ,,venită din Țara viselor”.
  Dacă la început Jurnalistului și scriitorului George Grigorescu  localitatea ,,Târgul Dorului”, n-a însemnat  arsenalul pozitiv, încet, încet ochii, comportamentul și glasul primăriței  au însemnat vii preocupări. Lăsând povestea romanului în seama cititorilor am descoperiri și numele a doi prieteni comuni cu ai autorului, Silvan G. Escu și George Șt. Savu, semn că George Vlaicu este, pe lângă actor, scriitor, jurnalist , și un incurabil domn al prieteniei, considerației. Este un om de viță nobilă, un om între oameni, să parafrazez pe un mare prozator român.
  George Vlaicu este un cărturar al detaliilor culegând mireasmă din esența lucrurilor, faptelor, dialogurilor.  Privitor la aplecarea înspre sexul frumos, a dorit, a știut și a reușit să dea glas binelui și a drumului înspre studiu pași exersați cu mintea și sufletul înspre frumos!
      Dumitru K Negoiță (LSR)