joi, 15 octombrie 2009

Un premiu la, Mintiu Gherlii

Simbolul prieteniei, a pornit la drum, luand calea Ardealului, va poposi pe langa Cluj la, Mariana Mester. O competitoare si de la : Concursul Comentariilor, premianta locului II.
Una din remarcile de seama, onoranta de altfel, desi facem parte din generatii diferite, literatura si dragostea de semeni, ne-a intersectat.Plina de talent, M.Mary,m-a surprins placut, nu numai ca cititoare si credincioasa,ci ca si comentator.Comentariile domniei sale, demonstrand deseori un caracter si-o evolutie deosebita in sensul pozitiv ... ca si cele doua carti primite la concursul amintit,care au fost citite si nu numai.Mai cred, precum premianta ca, asa cum spunea,J.Bentham, mijlocul de a-ti face viata ta placuta este si acela de-a o face si pe-a altora placuta.
Vorbind despre blogul domniei sale "Splendoarea iubirii", asa cum spunea,H.de Balzac, vorbind de iubire, aceasta inseamna, a inceta sa traiesti doar pentru tine.Ci a te cufunda in infinit cu sentimentele privind: speranta, bucuria,durerea ... placerea, care sa nu depinda doar de-o singura persoana. Iar mesajul ... intemeerii sentimentelor calde generand egalitate ... sufletelor! A iubi, cum spunea si V.Hugo inseamna, a avea lumina-n ochi si a auzi o muzica divina.
Toate acestea, mai nascand o intersectie cu ... simbolul cel ofer, in el regasindu-se acele sentimente, redate intr-o altfel de forma, pe o perioada de peste 3 decenii.
Altfel spus, revenind la premianta si la simbol, cred ca locul acestuia este pe minunatul blog al domniei sale, cu scopul de-a certifica si a veghea, moralitatea acestuia, cat si a inlocui absenta, aceluia cuprins de mrejele unor ocupatii, ce inghit multa vreme.
Cu prietenie si pretuire, dati-mi voie sa va felicit, pe dv. si familia dv.
Incepand cu acest moment, puteti oricand doriti sa va ridicati premiul.
{Drumul simbolului prieteniei ... va urma!}