miercuri, 31 martie 2021

Un înger pământean

   Astăzi, împreună cu un bun prieten iubitor de istoria neamului românesc de la Daci. Un prieten care iubește România și județul nașterii Buzău, ne-am deplasat la o lucrare, pe cât de mare, pe atât falnică. 

  O lucrare care va lumina și va veghea o parte dintr-o grădină a Țării Luana. O grădină de acolo unde preotul zonei  s-a exprimat cam așa: 

  -  Zona aceasta este un mic Predeal nedescoperit. 

  Dacă până astăzi începusem să cred, așa cum spun alții că: 

 -  Păcat de această țară cu asemenea locuitori. 

  De astăzi, văzând această lucrare precum și meticulozitatea și seriozitatea personalului pe care-l conduce, mi-am dat seama că bunul Dumnezeu, prin truda acestui Înger pământean și-a fiului acestuia, chiar ne iubește. 

  Important e să nu stăm cu mâinile în săn și să spunem doar: Să ni se facă, să ni se dea! Important este să iubim verbul a face și să nu uităm de ce spuneam odată că: 

 -  Cine știe trecutul știe cum să iubească prezentul! 

  Tare mult aș fi dorit să spun numele prietenului. Să spun numele Îngerului pământean și-a fiului său, dar, pentru lucrarea care va lumina și va veghea o parte dintr-o grădină a Țării Luana, mai sunt necesare câteva lucrări destul de speciale și, nu doresc să le complicăm existența. 

  Altfel spus e mult mai bine să ne bucurăm și să notăm totul atunci când lumina se va aprinde! Doamne ajută!