vineri, 14 august 2009

A aparut cartea ... Eroului Ignorat !

Dupa 31 de ani,intr-o lupta ca Don Quijote cu morile de vant,
culmea! sa auzi si sa nu-ti vina sa crezi, tocmai cei care trebuiau sa-l aduca acasa pe multimedaliatul Erou, organele locale, n-au dat importanta.
Desi cu un an in urma,mai precis, comform cu inregistrarea din 03-septembrie 2008 la numarul 2191 {cu anexe}, am trimis materiale privitoare la actele de bravura a Eroului National, despre care organele locale, ori nu vor sa auda, ori nu inteleg, ori nu ... ce?.
Astazi, dis de dimineata un distins profesor imi telefoneaza, imformandu-ma, ca-n zona are loc, oaresce manifestatie, cu totul despre altceva, nota bene! intrebandu-ma doar domnia sa si despre cartea cu Eroul National din zona.
Ca unul ce se ocupa si cu dezvelirea din "pamantul uitarii", a unui monah-erou, nu poate fi invitat de ... "vocile puterii".
De bine se poate spune, de Directia de Cultura Culte si Patrimoniu National al Judetului. Aceasta,prin Directorul sau, a contribuit printr-o scrisoare deschisa ... Ecoul a atins si unele publicatii precum: "Sansa " si "Viata Buzaului", pentru organele locale din comuna Eroului, se pare ca n-a insemnat nimic.
Sa inteleg ca organele sunt suparate pe faptele acestea marete, de vitejie si de moralitate ale Eroului ori pe sateanul sau, autor a sapte carti ?
... Da! Asa-i, din pacate democratia-i in mare CRIZA. Si asa prin anumite zone, cand ajung unii departe de cultura, departe de ... , sa conduca destinele unor obsti. Ironizeaza ! Ironizeaza ! Ironizeaza !
Intrebarea-i pana cand ?

Dar pentru ca, astazi este vineri, iata din noua carte "Uscand o lacrima" si cateva cuvinte, rupte din context.
...sosit de la lupta
cu-n gand de taina
otrava nemarturisitelor dureri
scanteiau a bunatate ca o
picatura de clestar a dragostei
Azi, cand totul a trecut
vraja invaluitoare-n dragoste
vorbeste cuminte ca zefirul
cand trambitat de nuri de fecioara
dezgheata flacarile dragostei
sa-si desfaca fermoarele
si s-o ia la ... tinta!