vineri, 14 august 2009

A aparut cartea ... Eroului Ignorat !

Dupa 31 de ani,intr-o lupta ca Don Quijote cu morile de vant,
culmea! sa auzi si sa nu-ti vina sa crezi, tocmai cei care trebuiau sa-l aduca acasa pe multimedaliatul Erou, organele locale, n-au dat importanta.
Desi cu un an in urma,mai precis, comform cu inregistrarea din 03-septembrie 2008 la numarul 2191 {cu anexe}, am trimis materiale privitoare la actele de bravura a Eroului National, despre care organele locale, ori nu vor sa auda, ori nu inteleg, ori nu ... ce?.
Astazi, dis de dimineata un distins profesor imi telefoneaza, imformandu-ma, ca-n zona are loc, oaresce manifestatie, cu totul despre altceva, nota bene! intrebandu-ma doar domnia sa si despre cartea cu Eroul National din zona.
Ca unul ce se ocupa si cu dezvelirea din "pamantul uitarii", a unui monah-erou, nu poate fi invitat de ... "vocile puterii".
De bine se poate spune, de Directia de Cultura Culte si Patrimoniu National al Judetului. Aceasta,prin Directorul sau, a contribuit printr-o scrisoare deschisa ... Ecoul a atins si unele publicatii precum: "Sansa " si "Viata Buzaului", pentru organele locale din comuna Eroului, se pare ca n-a insemnat nimic.
Sa inteleg ca organele sunt suparate pe faptele acestea marete, de vitejie si de moralitate ale Eroului ori pe sateanul sau, autor a sapte carti ?
... Da! Asa-i, din pacate democratia-i in mare CRIZA. Si asa prin anumite zone, cand ajung unii departe de cultura, departe de ... , sa conduca destinele unor obsti. Ironizeaza ! Ironizeaza ! Ironizeaza !
Intrebarea-i pana cand ?

Dar pentru ca, astazi este vineri, iata din noua carte "Uscand o lacrima" si cateva cuvinte, rupte din context.
...sosit de la lupta
cu-n gand de taina
otrava nemarturisitelor dureri
scanteiau a bunatate ca o
picatura de clestar a dragostei
Azi, cand totul a trecut
vraja invaluitoare-n dragoste
vorbeste cuminte ca zefirul
cand trambitat de nuri de fecioara
dezgheata flacarile dragostei
sa-si desfaca fermoarele
si s-o ia la ... tinta!
6 comentarii:

 1. Doamne Ajuta! Frate Dumitru Domnul sa Va binecuvanteze , sa va intareasca in Activitatile Dumneavoastre si Sa fiti Iubit de cei Dragi , Si cu mare Dragoste de Dumnezeu Va transmit Binecuvantari , Familiei Dumneavoastre si La toti fratii Nostri in Domnul Iisus.

  Doamne Ajuta!

  Pr. Cazacu Gheorghe.

  RăspundețiȘtergere
 2. Pr.G.Cazacu,
  Va multumesc pentru urari si va doresc si dv.
  numai bine sa va dea Domnul.

  RăspundețiȘtergere
 3. "...sosit de la lupta
  cu-n gand de taina
  otrava nemarturisitelor dureri
  scanteiau a bunatate ca o
  picatura de clestar a dragostei
  Azi, cand totul a trecut
  vraja invaluitoare-n dragoste
  vorbeste cuminte ca zefirul"...

  foarte frumos maestre...

  Fie ca in orice durere pe care o veti simti sa vedeti stralucind acea "scanteie a bunatatii" care sa devina balsam pe rana sangeranda ...

  RăspundețiȘtergere
 4. M.Mary ca de fiecare data
  adaugand cuvinte admirabile
  ca o persoana minunata
  inteligenta c-o inima mare.

  RăspundețiȘtergere
 5. SFANTUL MUCENIC FANURIE, ESTE GRABNIC AJUTATOR CELOR CE IL CHEAMA LA NEVOIE; O DOVADA VIE A ACESTUI FAPT ESTE CA SI IN ZILELE NOASTRE SFANTUL A RASPUNS RUGACIUNILOR CREDINCIOSILOR DE LA CAMPULUNG MUSCEL, CARE II CITESC ZILNIC ACATISTUL, FACAND ASTFEL POSIBIL CA OAMENI CARE NU SE CUNOSC SA CONTRIBUIE TOTUSI, FARA A STII DE LA INCEPUT DESPRE CE ESTE VORBA, LA REALIZAREA ACESTEI CONSTRUCTII.
  http://adriana-dardindar.blogspot.com/2009/08/daca-vrei-sa-ajuti.html

  RăspundețiȘtergere