marți, 24 decembrie 2019

O nouă etapă a vieții

  
   ANI MULȚI, plini de bucurii și împliniri, oaameni buni!

Odată cu venirea anului 2020, am intrat într-o nouă etapă a vieții. O etapă după care, pentru mine, nu se știe dacă mai există o alta.
Așadar, dragii mei, etapa acaeasta cândva când lumea era mai unită, mai generoasă, mai tolerantă, cu alte cuvinte mai omenoasă, etapa despre care vorbesc reprezenta etapa oamenilor înțelepți. 
  În dezmembrarea de astăzi dacă spui așa ceva sunt mulți care o iau în derâdere. Vai,  dar nu m-am gândit niciodată că volumele mele vor fi adresate ori citite de persoane cu minte rudimentară! 
   Revenind la noua etapă, dragii mei, m-am gândit să elimin toate energiile negative, iar, privind maleficii, să nu mai aud. Am eliminat chiar volumul „Haita și trădătorii”.
Da, am eliminat acest volum „Haita și trădătorii”, aruncând manuscrisul la gunoi chiar și sfătuit de unii amici să-l public. 
 M-am hotărât.  L-am dat la lada de gunoi. Și, nu regret. 
De ce? Pentru că aș fi murdărit tot ceea ce am generat, tot ceea ce las în urma mea. Tot ceea ce am construit :
-  Monumente...Casă de Cultură...Cenaclu....Contribuții la memorarea unor eroi...unii uitați, alții nerespectați. Contribuții la aducerea pe făgașul normalității a unei Rezervații Naturale, trecută fals în analele istorice și, altele.
  Ce rost ar fi avut să mă încarc de teme contrar strădaniilor mele. Să te străduiești o viață să zidești, trudind zeci de ani  și să te încarci la vîrsta aceasta, nominalizând persoane care, fără bun simț sar la beregata ta. Fie la ele, să trăiască în caracterul lor,  că la vârsta mea, cu cei 7 ani de acasă, cu iubirea de Neam și Țară nu  pot da uitării lucrurile pozitive deja înfăptuite...

ANI MULȚI, plini cu bucurii și împliniri, oameni buni!

                             Dumitru K Negoiță (LSR)