vineri, 12 februarie 2010

Din BUCURII Prahovene

Sunt in pragul finalizarii cartii ... O viata ... un om ... o antologie. Si-ntr-o seara de marti a lui februarie 9 in anul acesta cu zapada abundenta, am prezentat cate ceva din viitoarea carte, aici la : Cenaclul Dorada din Buzau.
Dupa aceasta ocazie, mi-am propus sa inchei o pagina de istorie, intr-un mod pozitiv chiar, daca, implinirile cu : Aducerea acasa a, multimedaliatului erou-monah, ce-a tinut in maini, atat Steagul Tarii cat si Sf. Cruce, n-a fost sa fie.
... Privitor la : Bucuriile vremii mele, nu pot fi excluse ... Bucuriile Prahovene.Amintiri ce pot intra in sfera mea iubitoare a, Colectiilor marunte.
Bucurii ce vizeaza localitatile prahovene, precum :
Boldesti - Scaieni
Ploiesti
Valenii de Munte
Seciu
Magurele
Blejoi
Sinaia
Busteni
Predeal{jud.Brasov}... Pana la Clabucet, am savurt ... Bucurii prahovene !
Urlati
Mizil
Dar, pentru a nu ma lungi, voi incerca sa simplific postarea,redand cateva din amintiri, limitandu-ma pentru inceput cu perioada, trairii mele intre anii : 1965 - 1968, ca elev la o scoala din Scaieni, devenind din 1968, orasul : Boldesti - Scaieni, apoi intre anii 1969 - 1970, elev si salariat in Boldesti- Scaieni.
Una din marile bucurii le-am trait pe : Stadionul PETROLUL din Ploiesti, in si dupa perioada 1965/ 1966, cand PETROLUL a devenit , Campioana Romaniei.
Unul din meciurile memorabile fiind acela cand, a invins cu 3 - 1, pe Liverpoll, campioana, campioanei mondiale Anglia.
Notand pe cea de-a doua, Bucurie Prahoveana, ma opresc la cea din anul 1969 cand, in urma examenului, am obtinut dreptul de-a frecventa, cursurile liceului seral din Boldesti.
Desigur, bucuriile marunte din ale, Tineretii valuri, au fost numeroase pe aici prin, Prahova, dar voi incheia, c-o alta : Bucurie, din 10 mai 1981, cand la Predeal .. La Clabucet, in urma uni examen am obtinut : Categoria I a - Arbitrii fotbal, am savurat ... Bucurii de pe ... Valea Prahovei !
Mai pastrez si astazi, mai ales prin deplasarile prin Ploiesti ... Bucuriile de altadata.