sâmbătă, 21 aprilie 2012

În judeţul meu, parcă a venit cenzura!

    Nu! Nici aşa n-o să uit iubirea de zona naşterii ori de Oraşul Covrigarilor, aici unde domiciliez, unde m-am bucurat şi, încă mă mai bucur de prietenia unor preoţi,  profesori, doctori, scriitori şi poeţi, de prietenia unor foşti arbitrii de fotbal, de prietenia unor mărunţi ori mai mari colecţionari, de prietenia unor foşti salariaţi de la GEROM S.A., de prietenia unor trăitori de pe  Valea Buzăului, a Slănicului, a Teleajenului şi din întreaga Românie... Am trăit alături şi de mulţi alţii, clipe minunate şi-o parte dintre acestea, încă le mai trăiesc, dar:
   Habar nu am, de ce? şi, pentru ce? din 2010, evenimente precum: Poemul celor şapte (O viaţă...un om...o antologie), deşi, nominalizată printre cărţile anului, mas-media din judeţ a ocolit.
   Habar nu am, de ce? şi, pentru ce? Concursul cu premii Iorgu Cosma, deşi publicat chiar şi-n binecunoscuta revistă ,,Oglinda literară'', mas-media din oraşul meu a ocolit.
   Habar nu am, de ce? şi, pentru ce? Cărţile ,, Din măruntele colecţii'' şi;,Pasiuni din...Amintiri!'',când celei de pe urmă, editura ,,Rawex Coms din Bucureşti i-a făcut şi un afiş, numai bun pentru lansarea de la, Biblioteca Metropolitan ,,Mihail Sadoveanu'' Bucureşti. Acest afiş n-a fost primit de vreo publicaţie din oraşul meu.
   Habar nu am, de ce? şi, pentru ce? Faptul că am fost nominalizat în, Dicţionarul de colecţie cu numărul 49 ,,Personalităţi române şi faptele lor 1950 - 2010'', mas-media (3 publicaţii), n-au dorit să se ştie.
  Anul acesta, cu ocazia, Centenarului ridicării monumentului eroului-monah buzoian Iorgu Cosma, fala Mănăstirii Cernica, voi dedica o nouă carte ,, Despre adâncuri şi prezent ( Dialoguri şi lumina de la Cernica)''. Habar nu am! Dacă mas-media buzoiană, v-a ocoli şi acest Eveniment.
           De ce am habar?!
   Anul acestaa este an electoral. De vreo 7 ani, din mai 2005, de la ,,Întâlnirea cu fii satului', continui să promovez - Zona naşterii, comuna Vipereşti.
   Pe cont propiu, am realizat:
  1. O monografie ,,Vipereşti comuna despicată''.
  2. despre istorie, religie şi literatură ,, Mănăstirea din comuna pierdută'', comuna pierdută fiind comuna naşterii mele, fosta comună Ruşavăţu, cu patru sate, ataşată în anul 1968, comunei cu 2 sate Vipereşti., având cândva în componenţă şi Mănăstirea Cârnu, ce aparţine astăzi comunei Pănătău.
 3.Monografie-literară ,,Uscând o lacrimă (carte pentru monument)'', fiind vorba de eroul Naţional şi monahul...uitat! Născut pe acesste meleaguri.
  Faţă de toate acestea mai Marele local, acum. la al 2 lea mandat - nu a dorit, nici măcar de ochii lumii, să vrea măcar să găzduiască vreo, Lansare de carte, darămi-te MONUMENTUL. El s-a ocupat mai mult dedistrugerile care au avut loc aici, în fosta comună, fie a fostului Palat, fie a Căminului Cultural, fie a Bibliotecilor, fie a Şcolii...Acum! Doamne Fereşte! După atâtea distrugeri, vrea un al 3 lea ...Mandat!
  O fi vreo legătură cu, gaşca din capitala judeţului? Unii dintre mai Marii de aici, ca şi el, cu mai multe mandate, altul rudă senator, altul pe la creaţie...şi, ocolişurile de care am parte?
  În anul 1978, am trimis ,,O scrisoare deschisă'' către publicaţia de atunci ,,Viaţa Buzăului'', arătând deficienţe în comuna mea şi, căi de rezolvare. Şi surprinzător, atunci în ,,Orânduirea fără libertate'', chiar dacă nu mi-a fost aşa de uşor, am primit răspuns de la mai Marii comunei de atunci.
  În anul 2007, am trimis mai Marelui de azi ,,Oscrisoare deschisă'', tot prin publicaţia cu acelaşi nume dar, acum în Democraţie, acest mai Mare, a ironizat acest lucru.
  O ooo Doamne! Dacă va ajunge la un al 3 lea mandat, cel care a distrus ,,Comuna Pierdută'', va trebui să vând, ce mi-a fost mai drag pe lume: CASA  PĂRINTEASCĂ.