miercuri, 4 februarie 2015

În curând...Bucurii!

   Luna mai, luna trandafirilor, luna eroului-monah, reperul moral al României regale din anul 1902, care-n 10 mai al anului amintit mai sus, după ce s-a aflat în fruntea veteranilor de război, în fruntea camarazilor săi din Războiul de Independenţă, defilând prin faţa maestăţii sale Carol I, în ţinută de monah cu pieptul plin de decoraţii precum: Steaua României; Apărătorii independenţei; Trecerea Dunării; Virtutea militară de argint...Noaptea, după defilare, a trecut pragul acestei lumi, la azilul de noapte al Capitalei. Eroul-monah Iorgu (Gherasim) Cosma, că despre el este vorba, se află pe Aleea Principală şi astăzi, pe un falnic Monument de la Mănăstirea Cernica... Cu acest prilej anul acesta, exact în 10 mai este posibil ca- Lumina de la Cernica să strălucească pe un Monument din satul său Ursoaia , din comuna Vipereşti.  Dar luna mai, este şi luna naşterii scriitorului Ion Caraion... ori, dacă doriţi, a aniversării a doi ani de la naşterea revistei buzoiene"Uscând o lacrimă".
  Cu acest prilej ne-am pregătit destul de devreme pentru acest EVENIMENT. Pregătirea noastră generând  un fel de reparaţie MORALĂ, precum şi adevăratul ţel al revistei amintite. Un fel de respect, aşa, precum un licăr de lumină care să aducă o stare...De-a fi în stare şi noi, cei de astăzi să învăţăm să apreciem... Noi am început astăzi cu-n semnal. Semnalul nostru reprezintă o viitoare carte. O antologie, care cuprinde 13 scriitori, cu vechi state, mai noi, sau la început de drum. Cei 13, care, cu siguranţă, vor deveni mândrii de alţi doi şi cu mult mai vechi state care au dorit să adauge o mai mare greutate cuvintelor noastre,  sunt cei care pot fi priviţi în ilustrata de mai sus. Ei, probabil şi alături de alţii, sunt cei care se vor putea bucura că în casele lor, în curând vor intra ...Bucurii!

6 comentarii:

 1. Felicitari harnicului truditor al cuvintelor, dl D. K. Negoita, pentru ca imparte BUCURII, tuturor celor din jur! Felicitari si autorilor antologati, care se dovedesc a fi, in primul rand, suflete generoase ce izvorasc doar comori... intr-un extrem de simplu mod: USCAND O LACRIMA. Sa ne intalnim sanatosi, in urmatoarea antologie. Cu drag, Gheorghe A. Stroia

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Minunatei familii de la Adjud
   Aşa cum se precizează şi-n interiorul cărţii despre personalitatea dvs.la întâlnirea din sala Bibliotecii Judeţene "Duiliu Zamfirescu" Focşani, cu prilejul lansării antologiei "Dodekatheon" a LSR/ Filiala Vrancea, aţi reuşit să aşezati o pată de culoare, o rază de lumină şi acestei antologii. Vă mulţumesc pentru trecere, opinii şi pentru urarea, de a ne întâlni într-o următoare antologie la..."Armonii Culturale".

   Ștergere
 2. Mă bucur şi o aştept cu nerăbdare. Este o încununare a muncii dv.stră, Domnule!

  RăspundețiȘtergere
 3. Elena Marin-Alexe
  Este o carte care nu aparţine doar unei persoane, eu, sunt doar un coordonator de...bucurii! Atât interiorul dar şi exteriorul acestei cărţi aparţine tuturor celor incluşi. Dvs. fiind printre aceştia. Deocamdată, nu a sosit CIP-ul De la Biblioteca Naţională. Cred că în două săptămâni va fi tipărită!

  RăspundețiȘtergere
 4. Am primit bucuriile!
  http://hailaplimbare.blogspot.ro/2015/02/bucurii.html

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Elena Marin Alexe
   Am ajuns "...la plimbare" şi v-am lăsat un comentariu la antologia "Bucurii".

   Ștergere