sâmbătă, 1 mai 2010

Orasul fara biblioteca ?

Uneori ni se intampla sa auzim ori sa ne ramana unele ganduri de prin vre-o ... parte ! Sau poate viata ne mai aduce cate ceva la vedere, sa ne putem da seama de un lucru drag, nu numai atunci cand nu il avem.
Intr-un anume sens, tot asa sta treaba si cu cei care au iubire de carte, precum cititul ori facerea unei carti. Vorbind de facere de carte Eran Speranta, in vremurile acestea, sa poata plati editura, s-a deplasat la lucru peste 100 de kilometrii intr-un alt oras.
Dupa cateva zile, luand la pas orasul a cautat sa-si suplineasca dragostea lasata, cautand o biblioteca.
In drumul acesta, a putut remarca doar unele strazi laturalnice- neasfaltate, purtand numele scriitorilor : Ion Creanga si George Cosbuc. Trecand pe sub tunelul de sub calea fierata, a ajuns la Casa de Cultura "Tudor Arghezi". Interesandu-se, unde-i biblioteca, un tanar binevoitor ii spune :
- Biblioteca ? Nu. In orasul nostru nu-i biblioteca.

4 comentarii:

 1. Doamne! Este trist, cumplit de trist, lipsa cartii autorizate dintr-un loc unde oamenii vietuiesc.Dar oare cum isi duc viata fara lumina?
  Domnule Negoita, nici nu ma mir de intunericul care prinde teren ...pe zi ce trece.
  Va salut de pe meleagurile Vrancene!Sanatate din plin va doresc si binecuvantarea lui Dumnezeu!

  RăspundețiȘtergere
 2. Elena Marin-Alexe,
  Bine v-am regasit aici in blogosfera, stimata doamna.
  Dupa cum vedeti am sosit acasa. Povestea-i autentica.Din motivele artate, am stat o vreme acolo si m-am intors hotarat sa nu mai revin dar un telefon mi-a schimbat planul. E posibil sa ma mai intorc {sa nu deceptionez niste patroni carora, cred, le-am lasat o impresie formidabila}dar nu mai mult de 3 zile pe saptamana... vom vedea !
  Va doresc numai bine si ... Ploi cu bucurii.

  RăspundețiȘtergere
 3. Cu bucurie pot spune ca in comuna noastra inca exista biblioteca, si inca una care e in mod constant in planurile autoritatilor locale care au renovat-o si acorda in fiecare an fonduri pentru achizitionarea de noi volume...

  Trist e insa faptul ca majoritatea cartilor care se cer si se citesc sunt cele "usoare" de dragoaste sau politiste...insa e bine ca macar "se mai citeste" ...

  Dumnezeu sa va binecuvanteze cu toata intelepciunea si bucuria Sa!

  RăspundețiȘtergere
 4. M.Mary,
  Ce ma bucur de bucuria dv.Mai ales acum cand mai plamaditi pe cineva. Pe cineva, tot iubitor de cultura.
  Va multumesc si pentru ... binecuvantarea insotita de numele lui Dumnezeu.
  Va mai doresc sa va fie bine si acum si cand veti rezolva problema noii vieti.

  RăspundețiȘtergere