sâmbătă, 13 martie 2010

Scrisoare de la ... CERNATESTI !


Cernatesti ? Da ! Cernatesti, nu ... Viperesti !

Cand am deschis cutia postala ... surpriza ! Printre facturi, un plic ... De la prof.geograf si publicist Viorel Suditu, un fost prieten al binecunoscutului umorist Ion Baiesu, cel care a reusit ca Biblioteca din Cernatesti sa poarte numele, marelui umorist.

Cu cativa ani in urma, intr-o vizita la casa domniei sale mi-a zis :
- Aseaza-te pe fotoliul acesta. E plin de amintiri. Pe el se aseza si Ion Mihalache, Baiesu nostru. In unele din vizite, purta un carnetel si din cand in cand mai nota.
Dar ... m-am dat cu vorba fara sa spun cei cu scrisoarea.
Aceasta-i, un ECOU, un ecou care cuprinde :
"Parcurgand cartile scriitorului Dumitru Negoita constat o evolutie profunda a stilului propiu, in Universul cugetarilor sale.
Arzand in el dorinta de a fi folositor, se arata ca un impatimit al cautarilor, un nostalgic al obarsiei sale - Comuna pierduta Rusavatu - dornic de-a pune in istoria locurilor si-a oamenilor de acolo.
Portretul personajului - calugarul erou Iorgu Cosma - viata tumultoasa si mai ales onorurile tardive, ating punctul culminant al ultimei sale carti, care ma emotionat profund.
Succes deplin in urmatoarele sale proiecte ! "
Aceasta-i, dragii mei, scrisoarea, care va fi asezata alaturi de alte ECOURI, in cartea ce va urma : Poemul celor sapte {O viata ... Un om ... O antologie }

4 comentarii:

  1. un impatimit al cautarilor, un nostalgic al obarsiei sale - Comuna pierduta Rusavatu - dornic de-a pune in istoria locurilor si-a oamenilor de acolo.

    Da pe buna dreptate sunteti numit un impatimit al obarsiei natale, un om cum eu personal nu am mai intalnit si in fata caruia desi sunt femeie, ma inclin cu mult respect.
    Seara binecuvantata sa veti !

    RăspundețiȘtergere
  2. Unde se afla aceasta localitate, Cernatesti? Intreb de curiozitate, ca unul pe care-l cheama Cernatescu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nutresc acelasi respect iar de v-a fi ca, Poemul celor sapte { O viata ... Un om ... O antologie} sa ajunga la tipar, ve-ti vedea ceva ca ... ploi de bucurii.

    RăspundețiȘtergere