joi, 15 octombrie 2009

Un premiu la, Mintiu Gherlii

Simbolul prieteniei, a pornit la drum, luand calea Ardealului, va poposi pe langa Cluj la, Mariana Mester. O competitoare si de la : Concursul Comentariilor, premianta locului II.
Una din remarcile de seama, onoranta de altfel, desi facem parte din generatii diferite, literatura si dragostea de semeni, ne-a intersectat.Plina de talent, M.Mary,m-a surprins placut, nu numai ca cititoare si credincioasa,ci ca si comentator.Comentariile domniei sale, demonstrand deseori un caracter si-o evolutie deosebita in sensul pozitiv ... ca si cele doua carti primite la concursul amintit,care au fost citite si nu numai.Mai cred, precum premianta ca, asa cum spunea,J.Bentham, mijlocul de a-ti face viata ta placuta este si acela de-a o face si pe-a altora placuta.
Vorbind despre blogul domniei sale "Splendoarea iubirii", asa cum spunea,H.de Balzac, vorbind de iubire, aceasta inseamna, a inceta sa traiesti doar pentru tine.Ci a te cufunda in infinit cu sentimentele privind: speranta, bucuria,durerea ... placerea, care sa nu depinda doar de-o singura persoana. Iar mesajul ... intemeerii sentimentelor calde generand egalitate ... sufletelor! A iubi, cum spunea si V.Hugo inseamna, a avea lumina-n ochi si a auzi o muzica divina.
Toate acestea, mai nascand o intersectie cu ... simbolul cel ofer, in el regasindu-se acele sentimente, redate intr-o altfel de forma, pe o perioada de peste 3 decenii.
Altfel spus, revenind la premianta si la simbol, cred ca locul acestuia este pe minunatul blog al domniei sale, cu scopul de-a certifica si a veghea, moralitatea acestuia, cat si a inlocui absenta, aceluia cuprins de mrejele unor ocupatii, ce inghit multa vreme.
Cu prietenie si pretuire, dati-mi voie sa va felicit, pe dv. si familia dv.
Incepand cu acest moment, puteti oricand doriti sa va ridicati premiul.
{Drumul simbolului prieteniei ... va urma!}

6 comentarii:

  1. O, maestre, m-ati emotionat ...atatea cuvinte frumoase revarsate din sufletul dumneavoastra ma onoreaza, ma bucura,si ma reduc la tacere...ma fac mica, mica si ma ascund intre paginile "celor 3 decenii" pe care le voi aeza chiar in "splendoarea iubirii"...

    Va multumesc frumos, si sincer, desi nu-mi place sa fiu premiata, acum chiar nu pot sa refuz.

    Pace si bine, lumina, bucurie, puritate si iubire pentru sufletul dumneavoastra !

    Dumnezeu sa va binecuvanteze cu toata splendoarea iubirii Sale !

    RăspundețiȘtergere
  2. O felicit din tot sufletul pe Mmary , un om deosebit si pe dumneavoastra Maestre pentru tot ceea ce scrieti si daruiti.

    O zi de mare frumusete!

    RăspundețiȘtergere
  3. mmary draga mea felicitari pentru noul premiu si pentru iubirea ce inunda cititorul care -ti bate la usa.
    Dumnezeu sa va binecuvanteze d-le Negoita si sa aveti o seara cu frumos de toamna!

    RăspundețiȘtergere
  4. M.Mary,
    Ce bucurie mai mare poate fi inregistrata, de-o persoana-umana, daca nu aceea prin care, o bucurie cat de mica, poate aduce o alta bucurie,unei persoane pe care o considera ca, o merita cu prisosinta.
    Multumesc si pentru ca ai dat curs, acestui simbol care gazduieste in el, repere morale ale natiei Romane.
    Numai bine va doresc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Geanina Codita,
    Ma bucur ca ati revenit.Ma bucur ca subscrieti acestei idei, felicitand-o pe M.Mary.Si-o alta bucurie, ce a-ti transmis-o, alaturandu-va acestor ... perspective!
    Va doresc numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  6. EMA,
    Ca de fiecare data, tineti aproape de cine considerati ca va este aproape, aici pe blogosfera, apropo de felicitarea adusa lui M.Mary.Tineti aproape si pe Dumnezeu si, pe toi aceea pe care-i considerati.
    Va doresc numai bine.

    RăspundețiȘtergere