luni, 19 octombrie 2009

Premiul a ajuns la Nurnberg

Simbolul prieteniei merge, ajungand in Germania, la o mai veche cunostinta din blogosfera.Un participant si la "Concursul Comentariilor", obtinand un loc fruntas. Jacktels Kochbuch, a plecat din Romania in vremea dictaturii.Luand in calcul, asa cum spunea,Nicolaie Balcescu, precum, niciodata si nici intr-un loc, libertatea nu s-a putut intemeia prin calcarea dreptatii si prin carmuirea groazei.Cum libertatea nu se tine si nu se intemeiaza, prin tiranie.Alegerea de-a pleca intr-o tara civilizata, a fost o reusita. Remarca, daca doriti, fiind lesne de observat, tinand cont de modul cum judeca lucrurile, fiind atras de: progres, civilizatie ... de profunzimea lucrurilor curate. Pe blogul domniei sale"Jacktels Kochbuch", putem ... savura, minunatii din arta culinara, prezentate cu multa maiestrie.Toate acestea, oferite ... familiei, demonstrand a fi un familist convins, nota bene, si acest fapt, facand parte din civilizatie. O alta remarca, ma duce cu gandul la,J.Jaures care spunea ca, exista un lucru mai nobil decat a avea puterea, acela de ai face si pe altii sa se lupte pentru lucruri utile, necesare, chiar pentru binele tarii. Am inteles de la domnia sa ca, desi ,unii oameni de la noi s-a purtat oribil, cand era aici, nu-i suparat pe Romania.
O intersectie in care,iata! Desi unii dintre noi eram subnutriti spiritual, domnia sa a trecut, peste societatea fragmentata penibil de ... egoisme agresive!
Astazi cand si la noi s-au schimbat multe iar domnia sa traieste intr-o lume a faptelor, luand parte la o spiritualitate, pe o inalta treapta a libertatii, noi, de aici din Romania, ii dorim sa nu ne uite si odata cu aceasta dorinta, urmeaza ... Ca acest simbol al prieteniei, pe care-l daruiesc, din toata inima, sa va vegheze, blogul dv., si nu uitati ! Cineva din Romania va apreciaza.
In orice moment, pe care-l doriti, va puteti ridica premiul.
{Simbolul prieteniei isi v-a continua drumul}

8 comentarii:

 1. Felicitari pt. Jacob! Chiar merita eu personal il apreciez foarte mult.
  O zi senina fara picurii de ploaie intristatori si reci, va doresc D-le Negoita!

  RăspundețiȘtergere
 2. Hallo Domnul Negoitä,

  Mä simt total coplesti de asa minunate Cuvinte mai ales cä vin de la Dumneavoasträ.
  Vä multumesc mult si vreu pe Drumul acesta sä vä asigur cä si eu väd respect si vä admir.
  Vä multumesc mult pentru Gestul fäcut.
  Cu stimä Jacob.

  si Dumeneavoasträ Doamna Elena vä multumesc.

  Multe Salutäri din Nürnberg

  PS: acuma toatä Lumea mä cunoaste numai ca Bucätar da acuma mä outen si declar cä Interessúl meu principal este Sociologie, Ökonomie si Politik. Din kauza Limbii nu am publicat pinä acuma cu Blogul meu Ökonomik si Politik.

  RăspundețiȘtergere
 3. Jacob, felicitari... Eu trebuie sa te contrazic putin, deoarece intai te-am descoperit ca pe un om cu o gandire profunda si inalte principii bine sigilate in fiinta ta, tocmai in comentariile pe care le lasai chiar aici, pe blogul maestrului...Abia apoi am descoperit si maestrul bucatar care ne incanta privirile si ne desfata simturile cu delicioase produse culinare...

  Dumnezeu sa te binecuvanteze !

  Maestre aveti tot respectul si admiratia mea pentru acest demers al "Simbolului Prieteniei", iar cuvintele frumoase pe care ni le adresati ne onoreaza...

  O zi frumoasa si binecuvantata in care raze desprinse din "Simbolul Prieteniei" sa va aminteasca ca Prietenia este reciproca , chiar daca valoarea noastra este cu mult inferioara personalitatii dumneavostra...:)

  RăspundețiȘtergere
 4. Mă alătur cititorilor dumneavoastră Maestre și îl felicit pe domnul Jacob, dar nu uit că dumneavoastră sunteți un suflet deosebit și ne faceți zilele frumoase prin scrierile ce le oferiți ochilor noștri.


  Să aveți o zi frumoasă!

  RăspundețiȘtergere
 5. EMA,
  Ma face-ti sa ma simt bucuros ca, parerile mele mai au sustinatori.
  Va multumesc si pentru urarile dv.de inlocuire a ploilor reci si mohorate cu, zile senine.
  Numai bine va doresc.

  RăspundețiȘtergere
 6. D.Jacob,
  Ma bucur f.mult pentru tot ceea ce spuneti.Incepand de la interesul dv. pentru, sociologie,economie si politica, pana la cel al artei culinare.Toate acestea sunt preocupari de rang inalt. Ca si, caracterul dv.
  Va doresc numai bine.

  RăspundețiȘtergere
 7. M.Mary,
  Excelente luari de pozitie.Minunate cuvinte, minunata fiinta.Depui suflet si comentezi cu atata pasiune.Se vede ca dragostea ce-o porti credintei si cititului, te-a ajutat si te ajuta sa evoluiezi.Daca o ti tot asa, vei ajunge acolo: SUS ... SUS.Cand vei ajunge in anii, unora ca mine,vei fii,SUS.Mult mai SUS.
  Va doresc numai bine.

  RăspundețiȘtergere
 8. Geanina Codita,
  Ma bucur de fiecare data cand reveniti, nefiind atat de strain de eforturile pe care le face-ti,tinand cont de multimea cititorilor dv.Va multumesc si ca suscrieti la aceste pareri, privind alegerea d.Jacob si de elogiile
  aduse. Privitoar la generozitatea mea,mi se pare ceva normal.Aceasta pentru ca, vine o vreme, asa cum a venit la mine, cand trebuie sa tragem linie si sa adunam. Cei care au ce aduna, mi se pare normal sa poata da un semn, ca a reusit cumva, ca fiinta umana. Si daca iubeste, umanitatea pura {curata}trebuie sa si ofere.Ca ... de Hagii Tudose!Suntem satui.
  Va doresc numai bine.

  RăspundețiȘtergere