duminică, 4 octombrie 2009

Protest I

Vezi caciula aceasta, ce crezi, e a mea? Ma cunosc cu toti salcamii de cand port in gusa oful: ce se intampla-n tara mea nu-i de bine,viata-i care pe care, e un adevar ca painea.
Gradinile noastre plang dupa ramurile rupte de infulecatori. Si noi caram vreascurile, fiindca nu-i poate da nimeni afara din pantaloni! In oglinzi doar portrete inlacrimate. Oricat ne-am preface, nu putem ignora clocotul ca e rascoala in suflet. Dar cine-si mai permite sa se sacrifice pentru a face fericit pe cineva? Fagaduiala se dezvolta-ntruna. Singura sansa de-a supravietui ramane protestul. Si. ah ce trece vremea! In zadar traim zile portocalii sau trandafirii, cand ai sufletul necuprins de vre-o bucurie, ratacesti degeaba sub soare.
{va urma}

8 comentarii:

  1. "Ma cunosc cu toti salcamii de cand port in gusa oful: ce se intampla-n tara mea nu-i de bine,viata-i care pe care, e un adevar ca painea."...

    frumos si adevarat...

    "In oglinzi doar portrete inlacrimate. Oricat ne-am preface, nu putem ignora clocotul ca e rascoala in suflet."...

    Nu maestre , nu putem ignora nici chipurile inlacrimate, nici rascoala din suflet , de aceea trebuie sa actionam la aceste alegeri chiar daca nu avem certitudini... putem macar spera ca schimbarea va aduce SCHIMBARE...surasuri in loc de lacrimi...

    Se pare ca muzele v-au coplesit cu atentia lor , deoarece imi place mult modul in care va exprimati...scrieti-le cateva versuri, zambiti-le si nu le lasati sa plece...

    Zile binecuvantate de soarele Dreptatii , de mangaierea iubirii si de lumina implinirii va doresc maestre...

    Pace si bine...

    RăspundețiȘtergere
  2. Hallo Domnul Negoitä,

    Tare Drept aveti Dumneavoasträ cu Protestul acesta. Respect mare pentru asta.
    Dacä ar fii mai multi Oameni asa creoiti ca Dumneavoasträ ar fii Rominia o Tarä care ar ajuta pe altii si nu invers cum este acuma Situatia.

    Multe Salutäri din Nürnberg
    Jacob

    RăspundețiȘtergere
  3. .... Dar cine-si mai permite sa se sacrifice pentru a face fericit pe cineva?
    Simplu de tot sa raspunzi la asta intrebare.
    Nimeni Domnule nimeni! Si stiti de ce? Pentru-ca fiinta umana a degenerat....si continua si apoi cine l-ar putea egala pe HRISTOS?
    Daca ma duc cu gandul la politicienii nostri, desigur nici unul nu -i capabil de nici cea mai mica jertfa pentru binele natiei...
    De ce sa se jertfeasca daca e mai simplu sa-si i-a jucariile si sa dea bir cu fugitii.. Mi-e sila...si atat.
    Cread ca nu mai merg la vot!
    Tot respectul pentru dv. d-le Negoita, caci simtiti inca durere in suflet, fata de tara asta in mare parte , tare necajita!
    O seara frumoasa cu binecuvantarile toamnei, va doresc de pe plaiuri Vrancene![ unde, strugurii s-au vandut cu 0.30 bani....hilar si trist totodata.]

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnule Negoita v-am premiat, deci veniti la plimbare si daca va place sa-l primiti.
    Va ofer scest'sigiliu' cu tot respectul.

    RăspundețiȘtergere
  5. M.Mary,
    Pe langa detaliile comentariului,mereu pozitiv si elogios, prezentat si cu gandul schimbarilor in bine, aveti acea aplecatiune care prin urarile gen:"zile binecuvantate de soarele dreptatii,de mangaierea iubirii si lumina implinirii", aduce-ti mereu un plus, incarcat de energie pozitiva.
    Va doresc numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  6. D.Jacob,
    Va multumesc mult pentru sustinere. Cu atat mai mult cu cat acest comentariu vine de la o persoana dintr-o tara civilizata.Cunoscand foarte bine, ce inseamna a fi om si obligatiile si misiunile ce le avem, pe pamant.
    Va doresc numai bine si ... Salutari de la Buzau.

    RăspundețiȘtergere
  7. Elena M.A.,
    Este f.adevarat, nimeni nu-l va putea egala pe Hristos. Dar asta nu inseamna de a nu-i calca pe urme, de a nu lua ca pilde faptele sale si de a nu ne bucura ca, odata a trait pe acest pamant. Cu alte cuvinte, am putea deveni mai buni, prin fapte, chiar cat de mici.
    Aveti multa dreptate si sa fiti suparata de ce se intampla si doar atitudinea, acolo unde simtiti ca-i luata in seama, mai poate duce la ceva.
    Va multumesc si va doresc,numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  8. Elena M.A.,
    Cum am mai spus-o, sunt mai mult plecat. Dar si asa, dupa cum stiti am dat curs, ofertei dv.
    Acum de cateva minute am sosit si-o voi rezolva, cred pe, Salut prieten{i}e.
    Multe si sincere multumiri!
    Va doresc numai bine.

    RăspundețiȘtergere