marți, 26 mai 2009

S-a suparat multa lume

Din multa lume de atunci, o parte-i si astazi. In anul 1978, cand iti trebuia mult curaj, am fost unul care am trimis o scrisoare deschisa, ziarului "Viata Buzaului". In aceasta, criticam, dar am aratat si punctual ce-ar trebui facut pentru binele satenilor comunei natale.
Am suparat multa lume atunci si pe la fabrica. Dar multumesc lui Dumnezeu, ca la textul a fi ori a nu fi ... am ramas !
Desigur, salvarea curajului meu de atunci,a insemnat multe sacrificii. Insa, nu incerc nici in aceste pagini, nici in altele si nici in viitor sa le exprim, desi-i de bine !
Voi lasa undeva, insa nu curand de-a trece in Oceanul de Dincolo, sa ajunga cineva sa publice.Nu de altceva dar cred ca
lumea nu se va schimba. Si atunci, chiar dusmanii cei mai inflacarati, se dau de ceasul mortii spunand : Mama! Mama! Ce prieten mi-era.
Ceea ce-i de spus, ceea ce-am facut,NU pentru mine. Pentru semenii mei ,ESTE ceea ce doresc. Vorba lui T.Arghezi, sa las
lumii dupa moarte ... Nu doar numele pe-o carte. Ci un REPER-MORAL {o carte monument} ... Poate vad, poate aud si ... EGOISTII - DEMOCRATIEI ... ei cu salarii si pensii speciale.
Cum nu vezi tu ... TEPES - DOAMNE ?
Si de-ar fi ridicat SCARA LA CER, nu li s-ar fi cuvenit, la noi, astfel de SUME.

16 comentarii:

  1. Hallo Domnul Negoitä,

    eu sint cam tinär da una am invätat de la Viata asta. Bunätatea si sacrificiu pentru altii nu se poate aprecia si nu se intelege. Cumva asa ca si Exemplul. Ce este de Pomanä nu are Valoare. Sau Sacrificiul se inregistrazä ca si o Ciudätenie. Dacä noi primim deja cu Biberonul esenza de Egoismus ( Copii sint Oglinda Pärintilor) cum sä fim capabili sä apreciem sacrificii personale. Ridem de asa ceva cä ne este mai usor sä termineäm repede Problema.
    Eu zic " Jos Päläria" , am fost mic da stiu ce a insemnat sä ridici Vocea acolo.Mult Respect pentru Curajul Dumneavosträ si zic eu posterior Multumesc in locul lu altii care au uitat sau nu au vrut.
    Numai bine din Nürnberg Jacob

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu doresc sa fac un caz.Este-o poveste din viata.Am iubit si iubesc tara dar,ca fiecare as dori conducatori ADEVARATI. Sa-i intereseze tara, nu nepotismele.
    Multumesc d.Jacob.

    RăspundețiȘtergere
  3. Hallo Domnul Negoitä,

    scuzati cä zic asa , da Conducätori adevärati dupä pärerea mea nu existä. Si un Politiker pinä ajunge acolo sus , atrebuit sä lingä Picioarele lu multi si sä calce pe multi altii in picioare. Asa Persoane si-au pierdut din start Moral Intergritate. Din Päcate...

    Salutäri Jacob

    RăspundețiȘtergere
  4. "A fi ori a nu fi" un OM cu un caracter nobil si puternic;dumneavoastra ati ales SA FITI!!!...si SANTETI!!!...Uneori e nevoie doar de cateva clipe de curaj si de o conjunctura favorabila pt.a deveni un erou recunoscut....insa,dupa parerea mea,adevaratul erou e cel care prin sacrificiile zilnice,prin luptele pe care le duce in fiecare zi,cu cei din jur si cu sine insusi,incearca sa schimbe "lumea",sa o faca mai buna,sa devina un om mai bun...In mod paradoxal acesti eroi,raman de ce mai multe ori,"Eroi anonimi",chiar daca ei ne sunt cei mai buni prieteni,in sensul adevarat si autentic al cuvantului...ei sunt niste necunoscuti care prin actiunile,cuvintele sau rugaciunile lor,au ajutat la implinirea lucrurilor bune in viata noastra,...,in lume...Ma inclin in fata tuturor acestor "eroi anonimi",printre care consider ca va numarati si il rog pe Dumnezeu sa va binecuvanteze...

    RăspundețiȘtergere
  5. Da!Perfect valabil ce spune-ti d. Jacob.Dar, din pacate IMPERFECT, pentru CONDUCATORII care au uitat, intrarea lor in ... ISTORIE.
    Daca au ajuns ... cum au ajuns! Macar sa-si de-a seama de ... palaria lor.Sa fie in orice momente responsabili, impecabili in gandire si-n tinuta si ... PATRIOTI.
    Iarasi, salutari de la Buzau.

    RăspundețiȘtergere
  6. Doamne fereste!
    ceea ce ma copleseste
    este dorinta,MAREA dorinta
    de-a aduce un EROU acasa.
    Autentica mea poveste,ramane asa.Ma bucura doar SCRISOAREA, dovada ei, pe care, Dumnezeu a vrut.S-o am, s-o pastrez si-n cartea "Viperesti comuna despicata".
    Altfel ... ar fi erupt vre-un vulcan - invidios.
    Va multumesc M.Mary, pentru frumoasele cuvinte
    si, sper sa nu va dezamagesc NICIODATA, pentru ca,IUBESC, mai mult SUFLETUL decat trupul.

    RăspundețiȘtergere
  7. Putini sunt aceia care isi asuma responsabilitati si asta fiindca le este teama de ceea ce va urma. Intotdeauna cand am avut ceva de spus am spun fara sa ma gandesc o secunda ca asta mi-ar afecta viata in vreun fel.Sunt lucruri in fata carora nu putem inchide ochii si trebuie sa luam atitudine. Ma bucur sa stiu ca va aflati printre acei putini oameni.

    RăspundețiȘtergere
  8. Desi multe momente deosebite,le-am publicat, in unele din cartile mele.Nu stiu ce m-a apucat cu acestea. Sincer, nu doresc, mai ales in virtual, sa ma erijez in nustiu ce.
    Vreau sa raman, cum am mai spus-o,fara IDEI de turma,adica, un om zic eu,normal.Sa spun lucrurilor pe nume.Pentru multi, INCOMOD.
    Cu toate acestea, am si PRIETENI si nu gresesc, numindu-i, de MARE probitate MORALA.
    Pentru acest lucru ii voi menaja INTOTDEAUNA.
    Multora nu le-am spus, de acest nou hobyu.
    Va multumesc d.Geanina si va rog sa ma credeti, ca nu eu ma aflu, printre putinii oameni.Ci dorinta mea; De-a aduce un EROU,acasa.

    RăspundețiȘtergere
  9. Dorinte au multi,Maestre, insa la dumneavoastra toate acestea devin si realitate. Pana la urma asta conteaza, ca sa avem si un final in ceea ce dorim. O zi buna sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
  10. Sincer, nu ma asteptam, ca-n acest spatiu virtual, chiar sa ma simt atat de MINUNAT.
    Intotdeauna, bucuriile m-au obligat, sa pot creea BUCURII.
    Acesta-i rostul CONCURSULUI, pe care l-am creeat si doresc sa-l finalizez.
    Si daca,d.Geanina, ma mai bucura ceva, este ca,
    sunt f.multumit,de cunoscutii acestui spatiu
    din care si dv. face-ti parte.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce frumos e şi aici!!!
    Dilată, Doamne, timpul pentru a reuşi să ne umplem inimile cu toată frumuseţea rostirilor umane cu mireasmă de moralitate...

    RăspundețiȘtergere
  12. Mariana,
    Da! Ma straduiesc si aici si pe: Salut prieten{i}e, macar cu o soapta, sa pot rosti, scriind
    unele cuvinte care sa placa.Uneori reusesc mai mult alteori mai putin.
    Va multumesc! Si va invit cu placere ori de cate ori doriti sa reveniti.

    RăspundețiȘtergere
  13. Si ce va pasa ca s-a suparat? O sa le treaca!Dumneavoastra sa fiti sanatos!

    RăspundețiȘtergere
  14. D.Mihaela,
    In cartea lui Cervantes,Don Quijote, s-a luptat cu morile de vant iar autorul s-a ales cu ... ce se stie!
    Revenind la "Scrisoarea mea deschisa din vremea de dinainte de 1989",IMI PASA.Si-o sa-mi pese mereu. Si oriunde voi mai avea posibilitate, fara vre-un altfel de interes,voi mai scrie.Indiferent cati se vor mai supara.

    RăspundețiȘtergere
  15. Cred ca multi dintre noi in anumite situatii am avut ceva din aura de patriot, care a intrat intr-un con de umbra....
    Ce mi-as dori o 'adevarata schimbare' !....

    RăspundețiȘtergere
  16. D.Elena M.A.,
    va multumesc, am inteles si dupa blogul dv.
    Si va mai astept.

    RăspundețiȘtergere