vineri, 29 mai 2009

UN FEL DE ... FEL

In zare, toamna tarzie un vant inalta.La marginea zarii albastrul si verdele s-au dus.Rar, cate-o vrabie grabita, sageteaza vazduhul ... O nostalgie adanca ... Ah, ce trece vremea !
Calatori zoresc pasii, spre casa alegatorilor dinspre ... Victoria. Aproape de sala cu urne, Eran Nadejde, cu o para-n mana, musca ... a dat de un vierme, cu gandul, se vor inmulti ca-n smocuri maracinii. Dupa, s-a indreptat spre casa, unde l-a apucat somnul. S-a trezit in ziua urmatoare. Votul! Votul schimbase drumul. Dar al lui a ramas.
Trebuia sa plece, avea si bilet pentru avion. Povestea din drumul lui, a inceput nostalgic, langa Dealul Zorilor. Cand am ajuns la control, ne-a luat bagajele, asezandu-ni-le pe-o banda in miscare, supravegheata de-o lumina. Dupa, a ajuns la pasarea - maiastra. A ocupat loc la mijloc.Decola intr-o galagie de motoare ...Dedesuptul pasarii se arata pamantul, parea un, Ocean de forme.
- Ce vant te ducea in zbor Nadejde? Curiozitatea, dorinta de impliniri ale altora ... Sa cred ca-n drumurile tale erai un lider ?
- Nu, nu, un biet roman plin de pacate, ce dorea sa vada si o alta lume.
... Nu-mi dadeam seama, doar cand Sergheeva a zis: - Unele comunitati isi plamadesc viitorul spre logica si limite umane ...
-Bine Sergheeva ! Vezi caciula aceasta ? Ce zici este a mea.
... - Esti Valah? Zambeste. Carpatii si Balcanii, Dunarea-i despart.
{fragment din cap.I, a cartii "Marea Gradina", ce va fi oferita, unuia din premiantii CONCURSULUI COMENTARIILOR}

8 comentarii:

 1. Am zambit,Maestre. Dar nu am uitat sa citesc randurile acestea in care este sufletul dumneavoastra, se vede de la distante incredibil de mari. Va doresc o seara linistita!

  RăspundețiȘtergere
 2. Ma bucur si cu siguranta, citind-o in intregime, nu numai ca ve-ti zambi, ceea ce va fi de bine , ci va si ve-ti minuna.
  Linistita seara sa aveti si dv.

  RăspundețiȘtergere
 3. Vise,sperante...trebuie sa ai ochii senini pentru ca sa le poti vedea...buzele acestor dorinte soptesc cuvinte despre dorinta de a pleca,de a parasi totul,si VOINTA de a ramane...aceste "buze rosii"reprezinta frumusetea,iar frumusetea o gasesti numai in virtuti...pe unii ii ajuta sa progreseze spiritual iar pentru alte suflete,cele oferite sunt constructive...trebuie sa avem ochii senini pentru a putea vedea raul pe care l-am facut si binele pe care l-am omis...privirile dumneavoastra sunt foarte limpezi maestre,fie ce "SOARELE VIETII" ssa le pastreze mereu stralucitoare.

  RăspundețiȘtergere
 4. M.Mary,
  Super! Ca intotdeauna.De multe ori,ma intreb :
  - Doamne! Chiar sunt si astfel de persoane pe pamant ... prin Ardeal, preocupate sa aduca o lumina noua.Sa straluceasca, precum sperantele si visele in "ochi senini".
  ... de multe ori nu-mi vine sa cred ca, pot merita atat de multe cuvinte minunate. Eu, mai degraba,afirm, fara teama de-a gresi, ca multe le meritati dv.

  RăspundețiȘtergere
 5. Hallo Domnul Negoitä,

  Nu pot in Moment sä comentez Textul . Sint incä prea impresionat de Valoare scrierii.Foarte profund si chiar dacä este Stilul Dumneavoasträ , simt si un pic de Tolstoi si chiar si Hemingway...

  Respec mare.

  Salutäri din Nürnberg

  RăspundețiȘtergere
 6. D.Jacob,
  Ce-am publicat este un fragment de inceput,al capitolului I.Ea are o tema precisa.
  Multumesc pentru aprecieri.

  RăspundețiȘtergere
 7. interesant mai scrieti , maestre !
  imi place , sa stiti ...

  succes in continuare ; nu "succesuri" !

  RăspundețiȘtergere
 8. Da! De fapt succesele, nu sunt pentru cei ce merg la vot, ci pntru cei care primesc voturile.
  Poate dv.tineretul, ve-ti invata ce n-am reusit noi, votantii mai varsnici.
  Va multumesc si va doresc, numai bine.

  RăspundețiȘtergere