joi, 25 februarie 2021

Un nou drum la Biblioteca Județeană „V. Voiculescu” Buzău

  Drumurile înspre biblioteci au însemnat o preocupare importantă, încă din armată. Bucuriile de-a citi gândurile unui autor care te plimbă prin fel de fel de zone și chiar spații, devin molipsitoare și astăzi. Numai că de-o vreme și-n spațiul nostru buzoian au existat multe fapte care nu trebuiau uitate!  

  Revenind la noul drum înspre Biblioteca Județeană „V. Voiculescu”, la conducerea căreia se află Jurnalistul Sorin Burlacu, de data aceasta, dorința a fost de-a dărui: 

* O colecție a revistei „Uscând o lacrimă”, de la nr.: 1 - 86. 

* O colecție a Foii literare „Poarta amintirilor”, de la nr,: 1 - 33 

Volumele: 

* „Despre adâncuri și prezent (dialoguri și lumina de la Cernica), ed. Teocora  Buzău 2012. Carte prefațată de scriitorii: Florin Grigoriu, cu titlul „Colecționarul” și Mariana Vicky Vârtosu, cu titlul „Impresionant”. Un volum premiat. 

* „Definiții-poeme (percepția omului simplu despre izvoarele esteticii)”, ed.RawexComs București 2013. Volum prefațat de prof. dr. George Tarara și prof. Antonela Munteanu. 

* „Bucurii autocreate”, ed. Amurg Sentimental București 2014. Carte postfațată de Ion Machidon. Comentată de Cleopatra Luca și Girel Barbu ... Acest volum s-a aflat pe rafturile Târgului Internațional de carta „Gaudeamus” și-n 17 noiembrie 2014, trebuia Lansată la începerea Târgului de carte, dar a fost înlocuită cu volumul „Pas cu pas”... 

* „Orizontul din Deal”, ed. Astralis București 2018. Volum prefațat de George St. Savu și, continuat cu: Ecouri de pe deal auzite-n vale: Florin Grigoriu, Roxelana Radu, George Vlaicu ... De remarcat că în anul 2018, volumul „Orizontul din Deal” s-a aflat pe rafturile: 

1. Târgul Internațional de Carte „Bookfest”. 

2. Târgul Internațional de Carte „Gaudeamus”. 

  În partea de sus a ilustrației se văd și 2 volume, fiind unicate, doar s-au arătat! Așadar, acestea au fost dăruirile mele care s-au îndreptat astăzi, 25 februarie 2021, la sediul de acum al Reginei literaturii buzoiene, Biblioteca Județeană „V. Voiculescu”. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu