miercuri, 8 aprilie 2020

Amintiri cu scriitorii cunoscuți



STAN BREBENEL
Coordonator al UZPR, „Pamfil Șeicaru”

Jurnalistul, scriitorul și criticul literar Stan Brebenel, s-a născut la 19 noiembrie 1952, în comuna Mircea Vodă, județul Brăila. A absolvit liceul militar din Câmpulung Moldovenesc și Școala militară de Ofițeri Activi  „Nicolae Balcescu” din Sibiu. A debutat cu poezie în Antologia „Dintre sute de catarge”, Editura Militară București, în anul 1983. A colaborat cu mai multe publicații din țară și din Buzău.
Jurnalistul și scriitorul Stan Brebenel, are o serie de volume publicate și unele dintre acestea, precum „Cronici de întâmpinare”, fiind o carte premiată cu „Diploma de excelență în cultură”, de revista „Renașterea culturală” și editura „Anastasia Ina”, dar, și primind din partea Editurii „Rafet”, diploma de „Excelență”.
Scriitorul Stan Brebenel, este coordonatorul Filialei Buzău „Pamfil Șeicaru”, a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România. Acest fapt ne spune mult mai mult privind profesionalismul și seriozitatea acestui scriitor și journalist, decât sute de cuvinte.
 Ne-am întâlnit și-n ocazii mai puțin plăcute precum plecările la Cer ale regretaților scriitori Gheorghe Ene și Ion Stanciu, însă, au existat o serie de amintiri plăcute. Privitor la amintirile plăcute și neuitate, pentru care îmi exprim respectul  a însemnat prefața la volumul meu intitulat „Marea grădină”.  Dar, nu numai atât, această prefață a fost inclusă și-n volumul Domniei sale „Cronici de întâmpinare”, volum despre care s-a mai vorbit într-unele din frazele anterioare.
Cea mai mare, frumoasă și recentă amintire, a însemnat întâlnirea de la începutul acestui an  de la Casa de Cultură a Sindicatelor, când am fost luat în evidență ca membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști, Filiala „Pamfil Șeicaru” Buzău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu