joi, 21 martie 2019

Întâlnirea sub egida LSR, Filiala Buzău de la Fundația Sfântul Sava

Marți, 19 martie 2019, la Fundația Sf. Sava a avut loc o întâlnire literară organizată de LSR, Filiala Buzău, având ca temă:
Contribuția scriitorului Marin Ifrim la promovarea Filialei Buzău a Ligii Scriitorilor.
Astăzi, de ziua poeților, cum nu se putea mai bine, încercăm să aducem interesaților de anumite segmente ale Literaturii buzoiene o scurtă informație despre această Manifestație și, totodată prolificului scriitor amintit, fost membru USR și membru de onoare LSR, care și prin generozitatea sa am reușit să fim cunoscuți, iar noi, componenții acestei filiale, să răspundem cu stimă, respect și cum pot gândi oamenii educați și cu morală creștină să răspundă la bine cu bine, mulțumindu-i pentru tot ce a făcut pe plan literar  Buzăului, majorității scriitorilor prin cronicile sale. Mulțumindu-i pentru disponibilitatea sa, mulțumindu-i pentru generozitatea sa, mulțumindu-i pentru lecțiile de viață redate într-o formă elevată, ținând mintea trează cititorului, așa cum ne-au fost prezentate în volumul ,,În sângele ploii”.
Mulțumim încă odată celor prezenți și, dacă ne așteptam la o prezență mult mai numeroasă, parafrazând un clasic în viață la noi se întâmplă des ca ,,una să se promită și alta să fumeze”.
Trecând peste, la această întâlnire s-au prezentat o serie de dovezi literar-jurnalistice, în mare parte de la ziarul buzoian ,,OPINIA”, o publicație îndrăgită de scriitor care împreună cu un alt membru al USR, Dumitru Ion Dincă, au creat ani în șir cea mai de succes rubrică literară (Literatura de la pagina a 6 a).
Printre documentele literar-jurnalistice prin care Marin Ifrim a promovat Liga Scriitorilor Filiala Buzău, stau mărturie:
1 ,,Liga Scriitorilor Români face istorie” ( OPINIA, miercuri, 16 noiembrie 2016)
2. ,,Liga Scriitorilor din România are filială și la Buzău” ( OPINIA, luni, 14 noiembrie 2016).
3. ,,Filiala Buzău a Ligii Scriitorilor are (și) revistă” (OPINIA, luni, 28 august 2017).
4. În OPINIA din 6 decembrie 2017, în pagina de Cultură, jurnalistul C. Ionescu , prezintă articolul : ,,Membrii Asocciației Liga Scriitorilor sărbătoresc un an de existență a filialei buzoiene” .
În acest articol stă mărturie și o ilustrată de la Lansarea cărții scriitorului ,,În sângele ploii”. 
Mulțumim încă odată prezenților, mulțumim gazdei noastre pr. prof. dr. Mihail Milea, care ne-a onorat cu prezența. Tot cu această ocazie colegul nostru dr. Gheorghe Oncioiu a venit cu un articol:
În memoriam MARIN IFRIM, articol ce va fi publicat integral în revista ,, Uscând o lacrimă”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu