vineri, 12 februarie 2010

Din BUCURII Prahovene

Sunt in pragul finalizarii cartii ... O viata ... un om ... o antologie. Si-ntr-o seara de marti a lui februarie 9 in anul acesta cu zapada abundenta, am prezentat cate ceva din viitoarea carte, aici la : Cenaclul Dorada din Buzau.
Dupa aceasta ocazie, mi-am propus sa inchei o pagina de istorie, intr-un mod pozitiv chiar, daca, implinirile cu : Aducerea acasa a, multimedaliatului erou-monah, ce-a tinut in maini, atat Steagul Tarii cat si Sf. Cruce, n-a fost sa fie.
... Privitor la : Bucuriile vremii mele, nu pot fi excluse ... Bucuriile Prahovene.Amintiri ce pot intra in sfera mea iubitoare a, Colectiilor marunte.
Bucurii ce vizeaza localitatile prahovene, precum :
Boldesti - Scaieni
Ploiesti
Valenii de Munte
Seciu
Magurele
Blejoi
Sinaia
Busteni
Predeal{jud.Brasov}... Pana la Clabucet, am savurt ... Bucurii prahovene !
Urlati
Mizil
Dar, pentru a nu ma lungi, voi incerca sa simplific postarea,redand cateva din amintiri, limitandu-ma pentru inceput cu perioada, trairii mele intre anii : 1965 - 1968, ca elev la o scoala din Scaieni, devenind din 1968, orasul : Boldesti - Scaieni, apoi intre anii 1969 - 1970, elev si salariat in Boldesti- Scaieni.
Una din marile bucurii le-am trait pe : Stadionul PETROLUL din Ploiesti, in si dupa perioada 1965/ 1966, cand PETROLUL a devenit , Campioana Romaniei.
Unul din meciurile memorabile fiind acela cand, a invins cu 3 - 1, pe Liverpoll, campioana, campioanei mondiale Anglia.
Notand pe cea de-a doua, Bucurie Prahoveana, ma opresc la cea din anul 1969 cand, in urma examenului, am obtinut dreptul de-a frecventa, cursurile liceului seral din Boldesti.
Desigur, bucuriile marunte din ale, Tineretii valuri, au fost numeroase pe aici prin, Prahova, dar voi incheia, c-o alta : Bucurie, din 10 mai 1981, cand la Predeal .. La Clabucet, in urma uni examen am obtinut : Categoria I a - Arbitrii fotbal, am savurat ... Bucurii de pe ... Valea Prahovei !
Mai pastrez si astazi, mai ales prin deplasarile prin Ploiesti ... Bucuriile de altadata.

4 comentarii:

  1. Ce minunat este ca putem calatori in timp, epre raftul cu amintiri, acolo unde mai rasfoim cate o carte de aducere aminte.....
    Ati fost si arbitru de fotbal.Doamne, nici nu ma mir ca aveti o personalitate asa de complexa, domnule Dumitru Negoita.
    Va doresc o duminica binecuvantata de Dumnezeu, in toate lucrurile.

    RăspundețiȘtergere
  2. "Desigur, bucuriile marunte din ale, Tineretii valuri, au fost numeroase pe aici prin, Prahova"...si uite cum bucuriile marunte pastrate in sanctuarele mintii si ale inimii ,daruiesc raze de suras intr-o perioada in care Bucuria duce o lupta grea pentru a mai putea fi zarita...

    amintiri...bucurii...impliniri...SURAS !

    Da, va doresc sa aveti o inima vesnic surazatoare...

    RăspundețiȘtergere
  3. Elena M.Alexe,
    Ma bucur pentru sustinerea calatoriilor in timp, uneori acestea ne aduc bucurii de care prezentul are nevoie.
    In sfarsit dupa frig si ger, sper ca urarile ce vi le adresez, cu ploi de bucurii sa devina sustenabile.

    RăspundețiȘtergere
  4. M.Mary,
    Cata dreptate aveti si ce bine-i sa fi tanar, asa cum sunteti, sa emanati pozitiv si sa transmiteti ... Toate urarile le meritati dv., vi le retansmit odata cu ploi de bucurii

    RăspundețiȘtergere