marți, 14 iulie 2009

LAS-O ASAAA !!

De-a lungul vremii si-a vremurilor, ca multi altii, am redat cate ceva. Uneori socant, alteori mai putin.
Dar, ce ma fac ? Am si gresit !
Odata, un important literat, de pe la noi, imi vorbeste la superlativ, in fata mai multora, despre ceva scris. Bucurandu-ma, vin cu completari, crezand ca: Gata ! Am pus-o !
- Las-o asaa, racneste Literatul. Las-o! Las-o s-o cred, asa cum doream.
Iar,eu ... Gresesc ? Gresesc ? Gresesc ?.

9 comentarii:

  1. Hallo Domnul Negoitä,

    cum se vede din punctul lui de Vedere ati gresit pentru cä iati redus importanta in momentul in care ati comentat. Existä din päcate pe Lumea asta multi Egomani...sau cum se zice pe Romineste - Buricul Pämintului-
    Clar de la un Literat nu te astepti la asa o Reactie , da cum se vede Omul sa dezvoltat numai intro Directie

    Multe Salutäri din Nürnberg
    Jacob

    RăspundețiȘtergere
  2. Mariana,
    Pot spune multe despre lacrimi dar ma opresc la ceva concret: De 31 de ani, cum am mai spus-o si-o sa mai spun,lupt pentru a aduce acasa, un mare Erou, care zace este adevarat pe un monument la Manastirea Cernica.Astazi, sunt aproape de aparitia {1-2 luni} cartii - Uscand o lacrima.

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnule Jacob,
    Frumos spus,"Omul s-a dezvoltat numai intr-o directie". Dar stand si cumpanind, mi se pare ca, odata ce lucrarea o oferisem, nu mai era necesara precizarea mea, decat doar acelora care o doreau. Cu gandul la acest Literat, am
    incercat si alte variante {vezi: Ram{e} pe sare}.
    Multumesc! Sanatate si numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  4. De cele mai multe ori cititorii percep in mod diferit ceea ce a vrut sa transmita scriitorul,iar asta se intampla pentru ca au o alta structura interna,sunt inspirati de alte lucruri pe care le cred reflectate in cele citite...Cu siguranta Blaga, sau Eminescu aveau trairi diferite fata de noi cei care le citim poemele...nu exclud o unda de infatuare a acestui literat insa s-ar fi putut ca el sa fi dorit ca totul sa iasa bine iar atunci nu ar trebui judecat...

    va doresc ca "Uscand o lacrima" sa prinda viata in cele mai stralucitoare raze cat mai curand...

    RăspundețiȘtergere
  5. M.Mary,
    Este foarte adevarat si uneori, chiar este placut,sa credem ca o idee ne va face bine, atragand-o pe fagasul nostru,crezand-o ca, chiar ni se potriveste.Am zis.
    Multumesc si pentru frumoasa urare. Si promit ca pe aceasta cale, va voi tine la curent.
    Numai bine va doresc.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunteti un om deosebit, cum putini mai sunt in vremuri ca acestea. Tot respectul pentru optiunea dumneavoastra.
    Sa va dea Dumnezeu har si pacea Sa, intr-o noapte senina.

    RăspundețiȘtergere
  7. Elena M.A.,
    Multumesc! Si sincer cred ca in Romania exista f.multa lume, care are ceva de spus,inspre binele si altor semeni dar care, continua sa fie eclipsata de:Latratori de profesie.
    Numai bine va doresc.

    RăspundețiȘtergere
  8. Trebuie să urmăm exemplul lui Dumnezeu.

    Este scris în Biblie: 1 Ioan 4:11. Prea iubiţilor, dacă astfel ne-a iubit Dumnezeu pe noi, trebuie să ne iubim şi noi unii pe alţii.

    Iubirea uneori înseamnă disciplină.

    Este scris în Biblie: Evrei 12:6. Căci Domnul pedepseşte pe cine-l iubeşte şi bate cu nuiaua pe orice fiu pe care-l primeşte.

    Dumnezeu nu ne părăseşte.

    Este scris în Biblie: Ieremia 31:3. Domnul mi Se arată de departe: Te iubesc cu o iubire veşnică; deaceea îţi păstrez bunătatea mea!

    Pe copii lui Dumnezeu oare îi poate despărţi ceva de dragostea Lui?

    Este scris în Biblie: Romani 8:38-39. Căci sunt bine încredinţat că nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, nici stăpânirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici înălţimea, nici adâncimea, nici o altă făptură, nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu, care este în Iisus Hristos, Domnul nostru.

    RăspundețiȘtergere
  9. Pr.Diacon G.Cazacu,
    Cu siguranta, iubirea de frati trebuie sa existe. Dar mai cred ca,nimeni nu poate fi obligat sa ne iubeasca greselile.Dumnezeu ne invata cum sa ne ferim de greseli. Iar odata recunoscute, suntem aproape de inlaturarea si ertarea fata de acestea.
    Fara a citi de undeva sau prea bine, ramanandu-mi de undeva! Cred ca trebuie sa ne debarasam de greseli.
    Doamne ajuta.

    RăspundețiȘtergere