duminică, 21 iunie 2009

Viperestenii se misca

Miscarea luata ca un angrenaj, fie intr-o viata sportiva, fie acordata unui intelectual, este supusa unor probe dificile, ca a celor obligati sa {re}dea o judecata dreapta, cand viata unora depinde de intelectul altora ... Cu multi ani in urma, Cicero spunea: "Tot ce-i pus in miscare de-o impulsie din afara, e neansufletit, se misca printr-o miscare launtrica si propie".
Au trecut zeci de luni si sute de zile, de cand ma gandesc la pulsul zonei de unde am primit prima ... suflare.
Pentru acest aer m-am simtit mereu dator,la nucul de langa casa ... si astazi m-il consider amic, atunci cand soarele-i stralucitor. Intr-una din zile, intrand intr-un lacas plin de indrumatori, aflai cum unora si zambetul li se rarefiase. Dar, c u toate acestea, nu acceptau din nici o directie ... {ne}miscarea.
Atunci mi-am simtit soarta coborand ... spunandu-mi: - Cine doreste libertate, nu face totdeauna bine sa se fereasca de altii, ca altfel devine ca un rob.
Am plecat fara sa repet cuvintele,multumindu-ma sa aud cum in jurul meu, lumea vorbea.Era libera-n miscari! In drumul meu, doar cu mine, aud iarasi coborand :
- Sigur n-ai sa-l cunosti pe batranul intelept, ce zaboveste in gandurile tale. Si atunci tu vei fi pacatosul din apropierea acelora care, cunosc fapta rea.
Tresar, simtind aerul de sub nuc. Pe cer, soarele stralucea si-n jurul meu satenii vorbeau. Erau liberi in miscari.
Numai Daniel astepta drumul spre casa, neantelegand, de ce?, cand iti ceri , doar ce-i al tau, dai in pacat.
Rasfoind titlurile unor publicatii, buzoiene, centrale, precum si din Rm.Valcea : "Sansa - Bataie de joc pe banii Comisiei Europene; Cand Buzaul ajunge la urechile baronesei Nicholson; Scandalul Leonardo - firul balcanic ...."
"Opinia - Cunostinta veche a serviciilor secrete dinainte de 1989; Scandalul bursierilor buzoieni face inconjurul lumii".
"Curierul National - Unde sunt banii stagiarilor buzoieni pierduti prin Bruxelles; Ancheta .... va fi gata dupa 15 august 2001". Titlurile reprezinta o patanie ... Scandalul bursierilor s-a tinut cat se poate de secret ca ... altfel se risca mult.....
{Fragment din cartea : Viperesti comuna despicata}

10 comentarii:

 1. Sa traiti Maestre frate al meu frate in Iisus. Domnul sa va dea putere de munca si sa va umple sufletul de fericire .

  Al tau frate; Pr. Diacon Cazacu Gh.

  RăspundețiȘtergere
 2. Olá Dumitru Negoita, tudo bem?
  Fiz um selinho, e gostaria de oferecer o mesmo a vc! Ele esta la no meu blog, ok....


  Excelente semana.


  Abraços

  RăspundețiȘtergere
 3. Pr.Gheorghe Cazacu,
  Bine ati venit! Dragostea ce-o purtati ,din tinerete in credinta lui Iisus, sa va ajute Domnul, aducandu-va stralucire si-n viata de pe pamant.

  RăspundețiȘtergere
 4. Nu va dezmintiti maestre...faceti ce faceti,insa va reintoarceti mereu la adevaruri care sunt ascunse si pe care doriti sa le scoateti la lumina,la "miscarea" celor care sunt responsabili de "pitirea" acestor adevaruri,...,la tot ceea ce este valoros in "pulsul zonei de unde am primit prima ... suflare."...va admir perseverenta in a infaptui ceea ce v-ati propus si sper,ca intr-o zi,cat mai curand posibil,sa vad pe acest blog doar raze de lumina care sa vorbeasca despre "bucuria visului implinit"...

  RăspundețiȘtergere
 5. M.Mary,
  Aveti dreptate, sunt pe aproape, dar in loc de MONUMENT, voi putea realiza, doar CARTEA - MONUMENT si, cu ajutorul bunului Dumnezeu la anul, poate o ANTOLOGIE.Dupa,ce-o mai fi sa fie si pentru, cei ce-si doresc ceva.
  Multumesc! Sincer si eu, va admir.

  RăspundețiȘtergere
 6. Trezireeeeeaaaaaaa! Sânzienele vă urează o zi divină!

  RăspundețiȘtergere
 7. Sigur, la noi in Buzau,astazi este "Ziua Dragaicii".Din mosi stramosi, a fost si este, MARE Balci.
  Dupa cum vedeti {va spune ora}m-am trezit.Dar si pentru a merge sa supraveghez nepotelul de aprox.2 ani.
  Multumesc! O zi minunata sa aveti.

  RăspundețiȘtergere
 8. As vrea sa stiu de ce i se mai zice si comuna despicate? Cred ca sufletul va este legat puternic de locul natal, si va felicit pentru asta.

  RăspundețiȘtergere
 9. Elena M.A.
  Actuala comuna a unit din 1968,doua comune.
  Acestea fiind despartite de raul Buzau, prin unire au ajuns despicate de rau.
  De fapt acest, se poate spune artificiu, a generat multe controverse. In dese randuri, amuzante pentru mine ... ex.- Ati auzit? ... vrea sa despice comuna.
  Va multumesc pentru intrebare. O seara minunata sa aveti.

  RăspundețiȘtergere