joi, 4 iunie 2009

BUCURIILE CELOR VII

Curand, pe aceste pagini virtuale, o sa apara si ce-a de-a 3 a carte, care va fi primita de,Castigatorul Premiului I, la Concursul Comentariilor.
Cateva cuvinte de la pagina 19, au generat o marunta povestioara. Rasfoita si de un prof. univ., autor de carti, la pagina de mai sus, citind de "unele din cele 6 bucurii ale celor vii, cand o secunda, ce-a crezut-o de la Dumnezeu, i-a adus o bucurie ce semana a stare neprimejduita". S-a oprit, intreband : - Care sunt cele 6 bucurii ale celor vii?
- Dv. le stiti ? Il intreb, innainte sa-i raspund.
La raspunsul cu, raspuns Universitarul a rasfoit mai departe, nemaioprindu-se decat la, bibliografia selectiva.
Astazi, voi raspunde intrebarii de atunci, asa cum am invatat-o, de mai bine de doua decenii. Relatiile cu oamenii cumsecade, sanatatea, lipsa de datorii, ramanerea in tara. Continuand cu, mijloc de a trai sigur si sedere neprimejdioasa.
... iar finalul poate fi
daca nu treci prin dureri
nu poti dobandii, bucurii.

10 comentarii:

  1. Maestre, daca imi permiteti o sa va spun care sunt cele sase bucurii ale vietii mele:
    nasterea, intelepciunea, munca, iubirea, respectul si nu in ultimul rand familia. O zi cu bucurii din plin!

    RăspundețiȘtergere
  2. Moldoveanul are o vorba: cini nu gusta amaru, nu pretuiesti zaharu.
    Cat despre cele sase bucurii ale mele, sunt: familia, reletia mea cu Dumnezeu, poezia, muzica, pictura,prietenii, gradina mea si tot ce deriva din ele.E NOAPTE TARZIU, NOAPTE BUNA!

    RăspundețiȘtergere
  3. D.Geanina,
    Exceptional, ca traiti cele 6 bucuri nominalizate de dv.,la cote maxime.

    RăspundețiȘtergere
  4. D.Elena M.A.,
    Frumos! Si ce spune Moldoveanu si ce traiti dv.

    RăspundețiȘtergere
  5. D.Elena M.A.,
    Tuturor ni se intampla, nu-s probleme ca, am inteles.

    RăspundețiȘtergere
  6. "unele din cele 6 bucurii ale celor vii,cand o secunda,ce-a crezut-o de la Dumnezeu,i-a adus o bucurie ce semana a stare neprimejduita"..foarte frumos maestre,foarte frumos...Reflectand care ar putea fi cele 6 bucurii ale vietii mele,am inteles ca toate cele 6,toata viata mea,e cuprinsa in singura bucurie neprimejduita,in care se includ si primesc valoare toate celelalte:" ISUS CRISTOS";viata mea traita prin EL si impreuna cu EL intr-o dulce imbratisare...cat despre suferinta ,episcopul Ioan Suciu spunea: "iadul este durerea in absenta lui Iisus Hristos."...iar Sfantul Ioan Gura DE Aur spunea:"Unde este Hristos acolo este Paradisul"...eu subscriu celor scrise de ei si va doresc sa cunoasteti doar aleile Paradisului...

    RăspundețiȘtergere
  7. M.Mary,
    E atat de minunat si atat de frumos ceea ce crezi si ceea ce spui. Incat, mai mult decat, sa dea Dumnezeu sa ti se indeplineasca, TOATE DORINTELE pentru care te rogi,nu stiu ce sa mai zic.

    RăspundețiȘtergere
  8. Va multumesc de urari si va doresc bucurii vesnice. O seara minunata alturi de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere