vineri, 10 aprilie 2020

Amintiri cu scriitorii cunoscuți



AUREL ANGHEL
Scriitorul încărcat de
coșulețe cu jucării
pentru copii.

Scriitorul Aurel Anghel, s-a născut la 23 iunie 1938, în comuna Cocora, județul Ialomița. După absolvirea cursurilor primare în zona natală, a continuat la Buzău cursurile Liceului Pedagogic. Iar, după absolvirea Facultății de Filologie, este repartizat la Liceul B. P. Hașdeu, unde, vreme de zeci de ani a predat limba rusă.
Privitor la activitatea literară, scriitorul Anghel Aurel, a reușit să devină un scriitor prolific, prezentând și un mare apetit înspre bucuria copiilor, realizând o serie de volume adresate copiilor. Desigur, că scriitorul nu s-a oprit numai aici, s-a ocupat de „Întemeierea textului”, un volum de eseuri dedicate regretatului scriitor buzoian Gheorghe Iova. Alte lucrări prezintă zona nașterii, zona Cocora, precum „Întoarcerea cocorului”, dar, cu ocazia vizitei în China, la fetița Domniei Sale, a scris „Chinezul de lângă mine”. Ori printre multe volume precum „Pârnod”, a scris și cronici literare, una dintre acestea numindu-se „Zăbava cititului”., editura Editgraph Buzău 2015.
Este membru al Ligii Scriitorilor din România. Un scriitor cu suflet bland, iubitor și încărcat de coșulețe cu jucării pentru copii.
Amintirile cu profesorul și scriitorul Aurel Anghel, reprezintă câteva mărturii literare, pentru care mă aplec încărcat de respect pentru Domnia sa. Amintiri care mă onorează și, am să încep cu acea cronică, pe care a trimis-o direct la „Viața Buzăului”, o adevărată critică literară privind volumul „Mănăstirea din comuna pierdută”. Însă domnul profesor nu s-a oprit doar la ziarul „Viața Buzăului”, a mai trimis lucrare și la revista „Renașterea Culturală”, serie nouă, condusă de poeta Nicoleta Gâlmeanu.. De asemeni, m-a onorat și includerea acestei cronici în volumul de critică literară numit „Zăbava cititului”.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu