duminică, 5 aprilie 2020

Amintiri cu scriitorii cunoscuți



(azi, scriitorul CONSTANTIM MARAFET)


Poetul, prozatorul și editorul Constantin Marafet, s-a născut la 16 mai 1961, în comuna Buda, județul Buzău. După absolvirea  liceului industrial nr. 6 din Buzău, frecventează Școala de Artă, secția de Actorie, absolvind-o în anul 1980. Este absolvent al Academiei Online. Privitor la activitatea literară, a debutat cu poezie la 16 ani,  la „Viața Buzăului”, cu poezie. A condus  Cenaclurile: „Artur Enășescu”, „Al. Sihleanu”și „Doina”, toate-n Rm. Sărat. Fondator al mai multor ziare și reviste râmnicene.Are la active foarte multe volume publicate. Este membru al Uniunii Scriitorilor.
Director al editurii „Rafet”, nu este doar poet și prozator, este și un mare fan al culturii, un promotor  cultural, o mare valoare râmniceană și nu numai.
Constantin Marafet a fost primul editor al volumului meu de început „Pași nevăzuți”, volum redactat de Viorel Frâncu. Editorul și scriitorul Constantin Marafet, fiind prezent la lansarea acestui  volum, în Viperești, județul Buzău. Tot editorul Constantin Marafet, mi-a editat și tipărit volumul „Drumurile din vise”.
Una dintre cele mai frumoase amintiri pe care le păstrez, iată, și cu această ocazie, reprezintă invitația, căreia i-am dat curs, cu ocazia lansării cărții scriitorului și editorului „Tăcere galbenă”, de la „Sala cu oglinzi” București, a Uniunii Scriitorilor, din 15 martie 2005. De la Rm. Sărat au fost prezenți alături de autor, citez din memorie, regretații vrânceni Dumitru Pricop și Ion Panait, de la Rm. Sărat, Vasile Ghinea, Nicolae și Valeria Tăicuțu, rude ale autorului. De la Buzău, regretatul Marin Ifrim, Dumitru Ion Dincă, Dima Ștefan, Nicolae Pogonaru, Mihai M. Macovei,  Dumitru.K Negoiță. De la București, Paula Romanescu, Florentin Popescu, regretații Gheorghe Iova și Gheorghe Istrate, scuze pentru cei prezenți pe care nu i-am cunoscut sau pe cei care i-am uitat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu