vineri, 17 aprilie 2020

Amintiri cu scriitorii cunoscuți



Trandafir Sâmpetru
, prozatorul, editorul
călătorind pe drumuri literare
în întreaga lume!

Poetul, prozatorul și editorul Trandafir Sâmpetru, s-a născut la 19 aprilie 1962, în comuna Jirlău, județul Brăila. După Școala gimnazială și liceu, a fost funcționar la Direcția Publică Făurei. A fost redactor la revista „Ecran Magazin”. A trecut la „Monitorul de Brăila”, subredacția Făurei.
A frecventat Cenaclul din Buzău „Al Sahia”, de la Casa de Cultură a Sindicatelor.. A colaborat cu publicația de la Madrid „Un român în lume”.
Primul volum publicat „Suflete înghețate” în anul 1999 și de atunci până astăzi, an de an a scos câte un volum chiar și două.
A fost membru al Cenclului „Dorada”, un iubitor și prieten al scriitorilor buzoieni încă din vremea Cenaclului „Al Sahia”.
Vorbeam de prietenia cu scriitorii buzoieni. În 20 decembrie 2008, la Făurei, în cadrul Căminului Cultural Orășenesc,în fața unei audiențe de circa 500 de spectatori, un grup de scriitori buzoieni, și-au exprimat opiniile privind volumul „Faliment Sentimental”, un volum reușit, un volum bine primit de spectatorii din sală. Un volum bine primit de critica literară.
După ce poetul, prozatorul și editorul Trandafir Sâmpetru, trece și pe la Liga Scriitorilor, se ocupă cu „Grai Românesc”, de unde s-a lansat într-o inteligentă Asociație numită la început „Uniunea Scriitorilor Mondiali”, atrăgând tineri scriitori atât din România cât și din Întreaga Europă. Primind o serie de Diplome și Premii din întreaga lume.
Amintirile și mărturiile noastre, datează de dinainte de 2007. De atunci ne-am întâlnit fie în Buzău, la Cenaclul „Dorada”, la Făurei, la București, la Ursoaia, la diferite întruniri literare, la  un pahar cu…suc! La călătorii cu trenul, atrăgând călătorii în discuții despre literatură. Altfel spus, amintirile noastre întotdeauna s-au desfășurat într-o notă de zâmbete, veselie, bucurie.  De-ar fi să le exemplificăm pe toate ne-ar trebui multe, multe pagini, pe care sunt sigur că le vom mai înmulți. Poezia sa, cu mult, mult aplomb sentimental, fiind des atrasă de fetele frumoase și studioase!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu